Kωλυσιεργούν δύο χρόνια οι αρχές για τις παρεμβάσεις στους αναβαθμούς του Κομψάτου

Εκ νέου παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με νέα επερώτηση που κατέθεσε ο Σύμβουλος της παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση, Μανώλης Ταμπατζάς, με θέμα τα προβλήματα στους αναβαθμούς στον ποταμό Κομψάτο, πριν την παλιά τσιμεντένια γέφυρα.

Η συζήτηση της επερώτησης θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης, διαδικτυακά, και συνέπεσε και με την ανάρτηση στο ertnews.gr, όπου η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα την βύθιση μεγάλου κομματιού του δεύτερου αναβαθμού, καθώς προηγήθηκε περίοδος που ο δεύτερος αναβαθμός είχε ρήγματα, για τα οποία ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και πάλι από την ΕΡΤ με σχετικές φωτογραφίες, πριν από δύο χρόνια αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για τις απαραίτητες παρεμβάσεις.
O κ. Ταμπατζάς, υποστηρίζει πως οι δύο αναβαθμοί – μικρά φράγματα – πρώτον, κόβουν την ορμητικότητα του ποταμού, προκειμένου να μην έχει μεγάλη πίεση το νερό στις βάσεις της γέφυρας. Δεύτερον, το νερό αυτό συγκεντρώνεται και διοχετεύεται για την άρδευση 2.900 στρέμματα περιοχής του Δήμου Ιάσμου και απασχολούνταν 800 οικογένειές.

Tώρα με την καταστροφή τους έπαψε να υπάρχει ο ταμιευτήρας. «Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο με τις ανατιμήσεις να έχουν κτυπήσει κόκκινο και τα αγροεφόδια, εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής προς τα πάνω. Δε νοείται να επιβαρύνουμε περισσότερο αυτούς τους αγρότες, φορτώνοντάς τους και την άρδευση, αφού μπορεί να υπάρξει λύση, αν δεν υπήρχε η αδιαφορία των ιθυνόντων. Αλήθεια για ποιο λόγο κωλυσιεργούν δεν μπορώ να καταλάβω», τονίζει ο κ. Ταμπατζάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος