ΚΟΙΝΣΕΠ Ιπποκράτειος διαβίωση: Τροφές που ενισχύουν το ανθρώπινο Ανοσοποιητικό σύστημα

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το θωρακίζουν απέναντι σε όλες ιώσεις-ακόμα και τον κορονοϊό- και γενικά τις ασθένειες, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Διατροφολόγος και υπεύθυνος του τμήματος διατροφής της ΚΟΙΝΣΕΠ Ιπποκράτειος Διαβίωση, Νίκος Δαφόπουλος.
Ο κ. Δαφόπουλος προέταξε την φυτοφαγική διατροφή, τα όσπρια, τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, τους ξηρούς καρπούς. Ήταν κατηγορηματικός στο ΌΧΙ για τις επεξεργασμένες τροφές, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει να περιορίσουμε τα γαλακτοκομικά και να ελαττώσουμε το κρέας, ή και να το αποφύγουμε τελείως.
Ο στόχος είναι να είναι αλκαλικό το περιβάλλον του οργανισμού, καθώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν ζουν ιοί και μικρόβια. Αντίθετα σε ένα όξινο περιβάλλον, -σ.σ. το οποίο δημιουργείται από τη ζάχαρη, τα γλυκά, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα-είναι τροφή μεγάλη για την ίωση και γενικά για την ασθένεια.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως το πρωΐ ξεκινάμε με νερό χλιαρό με μέλι και λεμόνι, ρόφημα που αλκαλοποιεί τον οργανισμό.Τσάϊ από θυμάρι, μέντα, ζαμπούκο, του Βουνού και για πρωΙνό μαύρο ψωμί με ταχίνι-μέλι και 6-7 γλυκιές ελιές, ξεκινάμε με ένα γεμάτο πρόγευμα με όλα τα απαραίτητα και πλήρως εξοπλισμένο τον οργανισμό μας για όλες…τις μάχες
Ενέταξε τέλος την άσκηση το καθαρό νερό και την θετική σκέψη, η οποία θα προκύπτει από την σωστή διαχείριση των συναισθημάτων. Ειδικά οι περίπατοι κοντά στην θάλασσα όπου το περιβάλλον είναι ιονισμένο, αλλά και στο βουνό φορτίζει θετικά και ενεργειακά το σώμα, κάτι που κι αυτό θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.
Μην ξεχνάτε δε το εξής πως η ευλογημένη χώρα μας λόγω του κλίματός της βοηθάει την μη ανάπτυξη των ιών και διαθέτει 5.700 και άνω ενεργειακές πηγές, όταν σε όλο τον κόσμο οι ενεργειακές πηγές είναι 700…
Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Δαφόπουλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

https://drive.google.com/open?id=1F_HZcFOwsF4g2CyCZ0fzNFuRam1fqSxb

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος