Κοινοβουλευτική ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την πειθαρχική δίωξη Κατσιμίγα

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, με ερώτησή του που συνυπογράφουν 22 ακόμα βουλευτές, ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζουν, πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε βάρος του επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Κώστα Κατσιμίγα, και “να επανέλθει η νομιμότητα στην Αποκεντρωμένη”.

Κοινοβουλευτική ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την πειθαρχική δίωξη ΚατσιμίγαΗ δίωξη γίνεται επειδή ο αιρετός άσκησε το αναφαίρετο δικαίωμα ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης, αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Χαρίτου.

Ακόμα μία υπόθεση που αφορά τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, κ. Σάββα, είναι η επαναφορά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης του Χασάν Ογλού Φερντούν, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία. Ο Συντονιστής διατάσσει την αυτοδίκαιη έκπτωσή του εξαιτίας καταδίκης, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε στις 30/10/2020. Από την πλευρά του ο κ. Φερντούν δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κατέθεσε αίτηση επανατοποθέτησής του στη θέση του δημοτικού συμβούλου και ανέμενε από τον πρόεδρο να τον καλέσει να αναλάβει καθήκοντα και πρόσκληση να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο. Στη συνέχεια, αναφέρει στο εξώδικο, ενημερώθηκε ότι ο πρόεδρος παρέπεμψε την αίτηση στη νομική υπηρεσία του δήμογια να γνωμοδοτήσει.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, και μιλώντας για τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, είχε πει πως η περίπτωση του κ. Κατσιμίγα δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος