«Κοινωνικό Αυτοματισμό επιδιώκει η ΝΔ με το προσφυγικό-μεταναστευτικό-Η Αριστερά παλεύει για Δικαιώματα, Κράτος Δικαίου, Δημοκρατία»

Η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο, «Ορφέας», για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη, ή Υποκρισία και Ρατσισμός, ήταν μια καίρια παρέμβαση, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, τις δύσκολες μέρες του 2015 και την πορεία μιας Χώρας σε ένα δύσκολο πρόβλημα, που ήρθε για να μείνει…

Το παρών του έδωσε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ<Δημήτρης Χαρίτου

Ο κ. Μουζάλας μεγάλα κομμάτια από την ομιλία του τα ανέλυσε και στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα το μεσημέρι και δεν αρνήθηκε την μεγάλη δόση αυτοκριτικής, αλλά και να δώσει απαντήσεις και να ξεθολώσει σημεία που τα είχαν όχι και τόσο καλά ξεκαθαρισμένα στο μυαλό τους, ούτε ακόμα και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μουζάλας κατέθεσε όλη την αγωνία της προηγούμενης κυβέρνησης, τις προσπάθειες και τις προτεραιότητες που ιεράρχησε, προκειμένου να προστατέψει και να κρατήσει ασφαλή τον Ελληνικό λαό, αλλά παράλληλα να προστατεύσει και τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Κι όλα αυτά σε ένα καθόλου φιλικό περιβάλλον, από πλευράς ΕΕ, από υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και φυσικά από πλευράς Μίντια, αλλά. Προσπάθησε μέσα από την Αλληλεγγύη με όλες τις ενέργειες και με τα όσα προβλήματα ειδικά στους πρώτους μήνες, να καταγράψει όσους περνούσαν τα σύνορα της χώρας,-έχοντας πια ένα έγγραφο μαζί τους- να του εξασφαλίσει στέγη, τροφή, εμβόλια στα παιδιά και παράλληλα να τρέξει και τις διαδικασίες του ασύλου. Που αρχικώς από τα ελάχιστα άτομα που εργάζονταν για το θέμα αυτό, κάναμε προσλήψεις-ενημερώνοντας τους δανειστές- φτάνοντας σε σημείο να παραδώσει ο κ. Μουζάλας 1.200 άτομα και ο επόμενος υπουργός Δημήτρης Βίτσας στα 1.400 άτομα!

«Προστατεύσαμε τη Χώρα και τον πληθυσμό, καθώς καμία επιδημία δεν ενέσκυψε και αυτό ήταν πολύ πιθανό, καθώς πέρασαν τους πρώτους 8 μήνες 1.300.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Μην ξεχνάτε πως κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο»Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα εξακολουθήσει να είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας. “Μην ξεχνάμε πως στην Τουρκία υπάρχουν 4 εκ πρόσφυγες και μετανάστες”. Η Ευρώπη από την άλλη αντιμετωπίζει κοντόφθαλμα το θέμα, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα την επηρεάσει πολύ, κρατώντας τους στα σύνορα της -δηλαδή- την Ελλάδα. Μέγα λάθος.


“Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως η ΝΔ, δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα, συνειδητά, οδηγώντας το θέμα σε έκρηξη μέσα στην κοινωνία. Επιθυμεί με την έκρηξη αυτή, να εξαφανίσει την ανθρωπιστική πλευρά των Ελλήνων, χαϊδεύοντας παράλληλα την ακροδεξιά της πτέρυγα και οδηγώντας έτσι την κατάσταση σε κοινωνικό αυτοματισμό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Καλώ τους Έλληνες να μην υποκύψουν”, τόνισε ο κ. Μουζάλας.Μάλιστα η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει το πρόβλημα ως Μεταναστευτικό πια…παραθέτω στοιχεία της ΕΛΑΣ που δείχνουν πως το 75% των ανθρώπων έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ.
Αναφερόμενος στη Μόρια σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , παρέδωσε τον αριθμό 5000 προσφύγων και μεταναστών. Τώρα η Μόρια έχει 20.000 . “Αλήθεια που είσθε οι Δημοσιογράφοι; Δεν υπάρχουν τώρα προβλήματα και εικόνες ντροπής;”, αναρωτήθηκε ο κ. Μουζαλας.
Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του είπε πως οι Θρακιώτες, μάλλον… γελούν με τις δηλώσεις της κυβέρνησης πως έχουν στεγανοποιηθει τα σύνορα-με το συρματόπλεγμα- και δεν περνούν από τον Έβρο Μετανάστες. «Μάλλον μειώθηκαν οι ροές τώρα λόγω του κρύου», επεσήμανε ο κ. Μουζάλας.
Υποστήριξε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε 40.000 θέσεις φιλοξενίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ τίποτα ακόμα. “Μιλάει για κατασκευή κέντρων κλειστού τύπου με επτά χιλιάδες ανθρώπους, με συρματοπλέγματα. Αυτό και αν είναι επικίνδυνο. Δεν μας έχουν πει ούτε που θα τα κάνουν, ούτε πότε. Στα ξερονήσια, στις βουνοκορφές; Και έχουν περάσει τόσοι μήνες”.
Κληθείς να σχολιάσει, όσα διατρέχουν το διαδίκτυο περί αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού, μετά από κάποια χρόνια, λόγω του Μουσουλμανικού στοιχείου, υποστήριξε πως εκατό χιλιάδες μουσουλμάνοι, δεν αλλοιώνουν, ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ορθοδοξία. Άλλωστε η Ελλάδα πέρασε πού πιο δύσκολες στιγμές με πολέμους με 400 και πλέον χρόνια σκλαβιά και δεν αλλοιώθηκε. Αυτοί που τα λένε αυτά…μάλλον δεν ξέρουν τι λένε», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.
Σε ότι αφορά την δράση και την λειτουργία των ΜΚΟ, υπογράμμισε πως η συμβολή τους ήταν καταλυτική και «χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε. Ωστόσο, υστέρησαν στην διαφάνεια και δεν …τίμησαν το λαό μας».
Φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του και αφού απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, ακόμα και σε τι ποσό κυμαίνονται τα επιδόματα και ποιος τα πλήρωνε το Ελληνικό κράτος ή ΕΕ-400 ευρώ ανά οικογένεια, μόνο αυτοί που αιτούνταν άσυλο, τα χρήματα δίδονταν από την ΕΕ και όχι από τον εθνικό προϋπολογισμό-Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, να δείχνουν κατανόηση στον Ελληνικό λαό, καθώς είναι ταλαιπωρημένος και κουρασμένος από τα μνημόνια.
«Να του πούμε ΝΑΙ σε καταλαβαίνουμε έχεις δίκιο. Η Αριστερά όμως έχει χρέος να κάνει το διαχωρισμό πως παλεύει για το κράτος δικαίου και την Δημοκρατία. Να προστατεύονται δηλαδή τα δικαιώματα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι –θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα ΟΗΕ-, ΟΜΩΣ να τηρείται το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία, οι άνθρωποι αυτοί όσο καιρό και να απαιτηθεί να μείνουν, να σέβονται ΟΛΟΥΣ τους κανόνες λειτουργίας του Κράτους-της Ελλάδας-. Όταν λειτουργείς έτσι με κατανόηση βοηθάς να αναπτυχθεί και η Αλληλεγγύη. ΜΕ αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης των πολιτών , -αν εφαρμόζαμε- πιστέψτε με δεν θα τους χαρίζαμε στην ακροδεξιά…η οποία είπε στους Έλληνες, «ναι έχεις δίκιο που φωνάζεις και εμείς μάλλον βιαστήκαμε να πούμε κάποιους ρατσιστές. Να ξεκαθαρίσουμε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των επαναπροωθήσεων για εκείνους που δεν θα πάρουν άσυλο. Ξέρετε όμως πως για να κάνεις επαναπροωθήσεις θα πρέπει να έχεις και ισχύ ως Χώρα. Δεν δέχονταν το ΠΑΚΙΣΤΑΝ τους υπηκόους του, αν τους βάζαμε σε ένα αεροπλάνο και τους στέλναμε πίσω…Βέβαια αν το έκανε η Αγγλία ή Γερμανία, φυσικά το Πακιστάν θα το δέχονταν, καθώς υπάρχουν άλλοι …δεσμοί συμφερόντων ».
Κάτι που επίσης δεν μπορέσαμε να κάνουμε είναι να εκπέμψουμε το πολιτικό μήνυμα που θα έπρεπε να ήταν, κατά των πολέμων και των σκληρών οικονομικών εκμεταλλεύσεων, που διώχνει τους ανθρώπους από τη χώρα τους.

ΥΓ1: Πολλά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αν η ενημέρωση ΑΥΤΗ και η αντιμετώπιση που πρότεινε γινόταν παράλληλα στον Ελληνικό λαό…Αν και για την Συμφωνία των Πρεσπών, γινόταν η ενημέρωση σε κάθε πτυχή του ζητήματος δεν θα μπορούσαν να τον άγουν και να τον φέρουν τα Μίντια και όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά του… ίσως και το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό στις κάλπες…

ΥΓ2: Η γατούλα δεν ξέρω αν είναι συριζαία, ωστόσο καθ’όλη τη διάρκεια παρακολουθούσε τη συνέντευξη τύπου του κ. Μουζάλα, απ’έξω και μόλις τελείωσε έφυγε και αυτή!!! Ο άγγελος των αδεσπότων, Ντίνα Κουγιουμτζιάν, πάντως την προσέχει εδώ και χρόνια, όπως και άλλα ζωάκια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ