Το “πράσινο φως” για την ανάδειξη των αλιευμάτων της Βιστωνίδας και την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, ενσωματώνοντας και την γαστρονομία δόθηκε με την σφραγίδα της Αναπτυξιακής Ροδόπης, η οποία μαζί με τον Κόμβο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Impact Hub Athens διοργάνωσαν εκδηλώσεις με θέμα “Θάλασσα και Καινοτομία: Νέες Ιδέες για Ψαράδες, Ιχθυοκαλλιεργητές”, ενώ έπονται και άλλες σε πιο στενό πλαίσιο.
Στόχος της προσπάθειας αυτής – με την συμμετοχή φορέων και πολιτών- είναι να αναζητηθούν νέοι τρόποι αξιοποίησης του θαλάσσιου πλούτου. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μισθωτών Λιμνοθαλασσών, Γιώργος Γκίλης, εξηγώντας πως πρέπει να αναζητηθούν νέοι τρόποι αύξησης εισοδήματος καθώς, λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχει παρατηρηθεί μείωση παραγωγής αλιευμάτων που αγγίζει πάνω από το 60%. «Έχουμε προτάσεις γαστρονομίας όπως το κεφτεδάκι από καβούρι, το ψάρι νιάκι, γεύσεις που δεν γνωρίζει ο κόσμος και που πρέπει να τις συμπεριλάβουν οι εστιάτορες της περιοχής στα μενού τους για τους πελάτες τους» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Γκίλης.
Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος