Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις ΠΥ ΑΜ-Θ: Άνω των 4.000 τα κενά στις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών της ΠΥ

Στον αριθμό των 4.000 -και άνω- οργανικών θέσεων είναι τα κενά στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Χώρας.

“Σε αυτά τα κενά προστίθενται ο μη επαρκής ατομικός εξοπλισμός, τα καταπονημένα 500 Πυροσβεστικά οχήματα, που μετρούν πάνω από 30-40 χρόνια, τα οποία ούτε από ελέγχους ΚΤΕΟ προβλέπεται να περνούν, για να γνωρίζουν αν αντέχουν”.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Αρχιπυροσβέστης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Πυροσβεστών Ηπείρου και Συνδικαλιστής, Δημήτρης Βλάχος, ο οποίος επισκέπτεται από σήμερα ως επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, τις κατά τόπους ΠΥ της ΑΜ-Θ.
Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέψεις ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί από την Καβάλα και αργότερα στην Κομοτηνή. Αύριο το κλιμάκιο του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τις ΠΥ σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Νέα Ορεστιάδα, όπου και εκεί θα καταγραφούν οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες και θα προωθηθούν στην Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές του ΚΚΕ, για τις λύσεις που καλείται να δώσει η κυβέρνηση.
Αναφερόμενος ο κ. Βλάχος στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος που υπόσχονταν η κυβέρνηση, υπογράμμισε πως αυτό δεν έγινε. «Μείναμε στην ίδρυση ενός μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων, ο οποίος είναι πολυδαίδαλος σε σχέση με τους φορείς που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και πως. Δεν έγιναν τα έργα που ζητάμε ως Πυροσβεστική στο κομμάτι της πρόληψης. Δεν καθαρίζονται τα δάση, δεν συντηρούνται οι δρόμοι. Αυτά τα έργα αφορούν τις Δ/νσεις Δασών, αλλά πώς να κάνουν αυτές τις εργασίες, όταν οι Δ/νσεις ζητούσαν πέρυσι 17 εκ ευρώ για τα τελείως απαραίτητα έργα και έλαβαν από την πολιτεία …μόλις 1 εκ ευρώ…Η Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της θα πρέπει να συνδράμει και αυτή στην συντήρηση των δρόμων που οδηγούν στο δάσος. Η πολιτεία από την άλλη δεν προσλαμβάνει προσωπικό μόνιμο, αλλά συνεχίζει την τριχοτόμηση του προσωπικού σε μόνιμο, ημιμόνιμο και συμβασιούχους. Δεν γίνεται από την μία η Χώρα να δαπανά 4 δις κάθε χρόνο για να εξοπλίζεται η άμυνά της, αλλά να αφήνει γυμνή την πολιτική προστασία και χωρίς θωράκιση το Πυροσβεστικό Σώμα και τους πολίτες απέναντι στις πυρκαγιές, αλλά και στα άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα που δίνει το παρών της η Πυροσβεστική. Ακριβώς επειδή υπάρχει η κλιματική αλλαγή, θα έπρεπε να αναβαθμισθεί και να ενισχυθεί η Πυροσβεστική και όχι να τα δικαιολογούμε τις καταστροφές που σημειώνονται …στο χαλάκι της κλιματικής αλλαγής», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Βλάχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος