Κλειστό Μειονοτικό Σχολείο λόγω κορονοϊού στην Κομοτηνή

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής της Ε΄ τάξης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στο τμήμα του οποίου αναστέλλεται το μάθημα δια ζώσης έως τις 15 Οκτωβρίου και ξεκινά μαθήματα εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως θα τα παρακολουθεί και ο μαθητής, από το σπίτι του όπου βρίσκεται. Τα υπόλοιπα τμήματα θα συνεχίσουν κανονικά, ενώ έγιναν και εργασίες απολύμανσης στο σχολείο.
Το δεύτερο κρούσμα στον κορονοϊό αφορά Εκπαιδευτικό σε Μειονοτικό Σχολείο της Κομοτηνής και επειδή η Εκπαιδευτικός ήλθε σε επαφή με τους άλλους εκπαιδευτικούς, το σχολείο έκλεισε και εκεί σήμερα αναμένουν το λίνκ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Δ/ντη της Α-θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαρίνο Κωνσταντινίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, «το ανησυχητικό είναι πως για την Εκπαιδευτικό, είναι πως δεν ταξίδεψε πουθενά, άρα θεωρείται από τα ορφανά κρούσματα, γεγονός που σημαίνει πως ο ιός είναι ανάμεσά μας. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνονται απαραίτητα, όπως, μάσκα, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις».
Οι Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης στη Ροδόπη είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αναλόγως αν πρόκειται για μαθητές ή εκπαιδευτικούς, ενώ άμεσα θα ενημερώνεται και θα δίνει τις κατάλληλες οδηγίες ο ΕΟΔΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος