Κλειστά τα Σχολεία στην Ορεινή Ροδόπη

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στους οικισμούς Κέχρος, Χλόη, Κερασιά, Άνω Βυρσίνη, Οργάνη, Κάρδαμος, Κύμη, Εσοχή, Μυρτίσκη, λόγω του παγετού, των ισχυρών ανέμων και της ολισθηρότητας των δρόμων, προβλήματα που προέκυψαν από το πέρασμα της Ωκεανίδας.
Κατά τα άλλα δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στη Ροδόπη, πέρα του ότι υπήρξε απαγορευτικό κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, καθώς το πρωΐ του Σαββάτου ανετράπη νταλίκα κοντά στα διόδια του Ιάσμου, στο ρεύμα προς Ξάνθη.
Το απαγορευτικό έχει αρθεί από χθες Κυριακή και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο παραμένει η ισχύς του απαγορευτικού στις ισόπεδες ιρλανδικές διαβάσεις στο Νομό Ροδόπης, όπου υπάρχουν οι κώνοι της Τροχαίας, δηλαδή,
Μεσοχωρίου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Μωσαϊκού Σκαλώματος και Αρριανών.
Στην Ξάνθη σημειώθηκαν και αρκετές διακοπές ρεύματος, αλλά και πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Δ/ντη Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης, Δημήτρης Παπαλεξίου, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα, θα κοπάσουν και οι ισχυροί άνεμοι. Βέβαια αυτό για δύο μέρες, καθώς περιμένουμε και νέο κύμα κακοκαιρίας, όχι όμως της εντάσεως των φαινομένων με την Ωκεανίδα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ