Κλείνει ξανά η πύλη εισόδου από την Νυμφαία

Με νέο ΦΕΚ, έκλεισε σήμερα το συνοριακό σημείο της Νυμφαίας στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για 2 εβδομάδες. Μέχρι τις 25 Μάη δεν θα γίνονται δεκτά επιβατικά αυτοκίνητα, παρά μόνο φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς η ροή των αυτοκινήτων ήταν μεγάλη και δεν μπορούσαν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ να ανταποκριθούν στην διενέργεια των ελέγχων αντιγόνου για τον κορονοϊό.

Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει ενημερώσει, πως μπορεί να βοηθήσει με δικό της κοντέινερ.

Κάποιοι Έλληνες πολίτες που είχαν ταξιδέψει στην Βουλγαρία θα υποχρεωθούν να αναζητήσουν γειτονικό σημείο εισόδου στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα.

Έντονα διαμαρτύρονται την ίδια ώρα φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, υποστηρίζοντας ότι “η ενέργεια αυτή δυσφημεί την περιοχή… Από την μία σήμερα ανοίγει τουρισμός και από την άλλη κλείνει η πύλη εισόδου από την Νυμφαία”.

Να σημειωθεί ότι το συνοριακό σημείο Μακάζα-Νυμφαία είχε ανοίξει πιλοτικά για εισερχόμενους τουρίστες από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, με την προοπτική να ανοίξει επίσημα από τις 14 Μαΐου και μετά.

Η διαμαρτυρία του Δημάρχου Κομοτηνής

“Ανήμερα του εορτασμού της εθνικής επετείου μας, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και εντελώς αναιτιολόγητα αποφάσισε να εξαιρέσει την περιοχή μας από τα νέα μέτρα ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας. Χωρίς καμία προφανή λογική εξήγηση κλείνουν την πόρτα εισόδου στους τουρίστες, που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα μέσω της πύλης εισόδου της Νυμφαίας Κομοτηνής! Εξαιρώντας, έτσι, για άλλη μια φορά τον τόπο μας από τη δυνατότητα να ανατάξει μέσω του τουρισμού τη βαριά πληττόμενη από την κρίση της πανδημίας οικονομία του. Θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και να ανακληθεί η παράλογη και κατάφωρα άδικη απόφαση. Η Κομοτηνή και η Ροδόπη δεν μπορεί ν΄ αποτελεί το αποπαίδι της ανάπτυξης! Οι υπεύθυνοι οφείλουν ν’ απαντήσουν άμεσα και να ακυρώσουν την απόφαση, που βάζει ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος