ΚΚΕ Αν.Μ.Θ.: Να ληφθούν μέτρα για τους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών

“Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της περιοχής μας, ιδιαίτερα στο παζάρι της Ξάνθης, μετά το πολύμηνο αναγκαστικό κλείσιμό τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ.

“Η κατάσταση των βιοπαλαιστών επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έχει οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες σε απόγνωση”, σημειώνει η οργάνωση του ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι, “οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπήκαν για την οικονομική τους στήριξη, από τους περισσότερους δεν πληρούνταν, με αποτέλεσμα να κάνουν οι περισσότεροι γιορτές χωρίς ευρώ στη τσέπη. Την ίδια ώρα βέβαια βρίσκονται δις ευρώ για επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων κάθε κλάδου”.

Το ΚΚΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους στις λαϊκές αγορές, στο λιανεμπόριο αλλά και στους άλλους πληττόμενους κλάδους να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα για:
-Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.
-Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση των έμμεσων φόρων.
-Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
-Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
-Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
-Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστά.
-Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος