ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στην Κομοτηνή: Οι εξαρτήσεις μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας

Ένα χρόνο πετυχημένης δράσης κλείνει η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» Θράκης. Μια ακόμη εξόρμηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Μονάδα , που δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο με την αξιοποίηση χρημάτων του ΕΣΠΑ και κατάφερε να φανεί ήδη χρήσιμη βοηθώντας στο έργο της Κεντρικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στην Κομοτηνή.

Μια υπηρεσία που λειτουργεί από το 2005 κι ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη κεντρική εκδήλωση στις 26 Ιουνίου. «Συμμετέχουμε στα «Ελευθέρια» με στόχο να πληροφορεί ο κόσμος τη λειτουργία και τις δράσεις μας» ανέφερε η Αγγελική Κόγιου, ψυχολόγος στην «Κιβωτό».

Απλώνοντας τη δράση της στη Ροδόπη, στην Ξάνθη και στη Δράμα η Κινητή Μονάδα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να διανείμουν πληροφοριακό υλικό είτε μέσω των ενημερωτικών περιπτέρων, είτε μέσω συμμετοχής σε άλλες δράσεις ή και με αυτόνομη παρουσία σε κεντρικά σημεία. Κατορθώνει έτσι, διακριτικά, αλλά ουσιαστικά να σταθεί στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη στήριξης.

«Είναι επικουρική η λειτουργία της Μονάδας με την παροχή υπηρεσιών και συμβουλευτικής σε θέματα αποθεραπείας κι απεξάρτησης» είπε η κα Κόγιου. Παράλληλα σημείωσε ότι καθοδηγεί και δικτυώνει τους πολίτες με υπηρεσίες και φορείς βοηθώντας σε δύσκολες καταστάσεις όπως είναι οι εξαρτήσεις.
Κύριο μήνυμα: Οι εξαρτήσεις, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, η κατάχρηση του διαδικτύου, ο τζόγος, προβλήματα της εποχής δεν έχουν σχέση με την ίδια τη ζωή και τις ομορφιές της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος