ΚΕΠ Κομοτηνής: Στο πλευρό των πολιτών με διευρυμένο ωράριο

Με κανονικό ωράριο, δηλαδή καθημερινά: Από τις 08:00 έως τις 19:30 και τα Σάββατα 08:00 με 13:30 λειτουργούν πλέον τα ΚΕΠ της Κομοτηνής.

«Για να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός μπορούν να έρχονται όχι σε ώρες αιχμής. 16:00 με 18:00 δεν θα ταλαιπωρηθούν καθόλου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-1-2022) ο διευθυντής ΚΕΠ Κομοτηνής, Αθανάσιος Τσοχατζής.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι μπορούν να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά και να εξυπηρετούνται χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία.

Παράλληλα ο κος Τσοχατζής έσπευσε να υπενθυμίσει στους γεννηθέντες το 2004 να μην ξεχάσουν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα, μέχρι τις 31-3-2022 το δελτίο απογραφής στρατευσίμου, διαφορετικά, όπως είπε, υποβάλλονται διοικητικά πρόστιμα. «Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: Είτε να προσέρχονται στο ΚΕΠ οι ενδιαφερόμενοι, με ταυτότητα, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, email και τηλέφωνο. Είτε να απογραφούν ηλεκτρονικά μόνοι τους μέσω της ιστοσελίδας www.stratologia.gr είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι στην στρατολογική υπηρεσία της πόλης» .

Ο κ. Τσοχατζής αναφέρθηκε στις ψηφιακές εφαρμογές και την αξιοποίηση αυτών από τους πολίτες. «Δεν είναι δύσκολο να αποκτηθούν, αρκεί να υπάρχει υπομονή και καλή διάθεση. Και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν με τη βοήθεια των παιδιών τους να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές εφαρμογές και να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία»

Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό (ψηφιακό) portfolio ο κος Τσοχατζής σημείωσε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύχρηστη εφαρμογή, καθώς, μπορεί ο κάθε πολίτης να την κατεβάσει μέσω του google play και να έχει έτσι και την ταυτότητά του.  «Η ταυτότητα αυτή είναι μόνο για να γίνει ταυτοποίηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε διαφορετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής,  θα πρέπει να επιδείξει την ταυτότητα του» είπε προτρέποντας παράλληλα: «Να έχουν όλοι κωδικούς taxis net και να εκδίδουν οι ίδιοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος