Καταγγελία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης

Στην καταγγελία ότι άτομα με αναπηρία στην Αμερική  έχουν δοθεί οδηγίες να αποκλείονται από τους αναπνευστήρες λόγω έντονης διασποράς του covid 19 και της ανικανότητας αντιμετώπισης λόγω υπερκορεσμού του υγειονομικού συστήματος των ΗΠΑ προβαίνει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης.

Καταγγελία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ΡοδόπηςΣτην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται ότι: «Στο Τενεσί, τα άτομα με μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης θα «αποκλειστούν» από την εντατική φροντίδα. Στη Μινεσότα, η κίρρωση του ήπατος, η πνευμονική νόσος και η καρδιακή ανεπάρκεια θα αφαιρέσει το δικαίωμα σε αναπνευστήρα από ασθενείς με Covid-19. Το Μίσιγκαν θα δώσει προτεραιότητα στους εργαζόμενους σε βασικές υπηρεσίες. Και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, η πρώτη που επηρεάζεται από τον κοροναϊό, καθώς και σε εκείνες της Νέας Υόρκης, της Αλαμπάμα, του Τενεσί, της Γιούτα, της Μινεσότα, του Κολοράντο και του Όρεγκον, οι γιατροί καλούνται να αξιολογήσουν το επίπεδο της γενικής φυσικής και πνευματικής ικανότητας πριν παρέμβουν ή όχι για να σώσουν μια ζωή.»

Όπως τονίζει το Σωματείο «Τα άτομα με διανοητική αναπηρία είναι υποψήφιοι για την μη εισαγωγή σε αναπνευστήρες καθώς και άτομα με βαριές νευρολογικές νόσους σε σχέση με άλλους ασθενείς .» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Καιάδας λειτουργεί και θα ξαναλειτουργήσει αυτή είναι η φύση του ανθρώπου!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος