Καμία “επιστράτευση” ιδιώτη γιατρού στη Ροδόπη

Κανένας ιδιώτης γιατρός δεν έχει κληθεί μέχρι τώρα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ στη «μάχη» κατά της πανδημίας. Αυτό δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-1-2022) ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

Όπως είπε, «δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας βλέπουμε ότι οι λύσεις αντιμετώπισής της μένουν το ίδιο αποσπασματικές όπως ήταν στην αρχή, όπου όλα τα υγειονομικά συστήματα της Ευρώπης και της Αμερικής πιάστηκαν εξαπίνης». Σύμφωνα με τον κο Χαριτόπουλο,  οι ανάγκες στον χώρο της Υγείας είναι μεγάλες. Για «τεράστια γύμνια του ΕΣΥ» έκανε λόγο ο έμπειρος πνευμονολόγος σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει επιστρατεύοντας τους ιδιώτες γιατρούς».
Σύμφωνα με τον κο Χαριτόπουλο, η «επιστράτευση» αυτή δεν έχει να προσφέρει πάρα πολλά. «Δεν αρνούμαστε» είπε, «ίσα – ίσα είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους νοσοκομειακούς συναδέλφους μας με όποιο τρόπο μπορούμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι έχουν εξουθενωθεί μέσα από όλο αυτόν τον εργασιακό δυσβάστακτο βίο που ζουν το τελευταίο διάστημα». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η επιστράτευση των ιδιωτών δεν αποτελεί λύση στα προβλήματά τους».

Ζήτησε δε μόνιμο και γρήγορο διορισμό όλων των γιατρών ο διορισμός των οποίων εκκρεμεί, ενώ ο διορισμός τους με ΦΕΚ «θα μπορούσε να γίνει άμεσα», όπως είπε, αλλά και τον διορισμό όλων των ειδικευομένων γιατρών που έχουν κάνει αίτηση και εκκρεμεί, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος