Καλύτερη τιμή εκκίνησης για το βαμβάκι φέτος

Ξεκίνησε δειλά η συγκομιδή βάμβακος η οποία αναμένεται να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα, με τις μαζικές παραδόσεις.
Καλύτερη τιμή εκκίνησης για το βαμβάκι φέτοςΌπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, Σταμάτης Κουρούδης, η παραγωγή φέτος θα κυμαίνεται από χαμηλές έως και υψηλές αποδόσεις και αυτό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προσβολών από το σκουλήκι. Η τιμή αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί και αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες. Φέτος, όπως εκτίμησε ο κ. Κουρούδης, η τιμή θα έχει πολύ καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με πέρυσι που ξεκίνησε στα 45 λεπτά το κιλό το βαμβάκι, με την υψηλότερη να αγγίζει τα 62 λεπτά.

Ο κ. Κουρούδης κάλεσε τους Βαμβακοπαραγωγούς να αξιοποιήσουν το εργαλείο της μεταπώλησης βάμβακος. Δηλαδή, να κρατούν δηλαδή ανοικτή την τιμή και να την κλείνουν όποτε κρίνουν ότι τους συμφέρει περισσότερο.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, λόγου χάρη, από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2019, καθώς η τιμή του βαμβακιού διαμορφώνεται από το Χρηματιστήριο Βάμβακος.

Βέβαια μένοντας στο καθεστώς της ανοικτής τιμής, σημαίνει πως ο Βαμβακοπαραγωγός θα λάβει μια προκαταβολή στην αρχή με την παράδοση του προϊόντος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος