Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα

Array

Μαθήτριες του Γυμνασίου ακόμη κάνουν τον απολογισμό της σχολικής χρονιάς που τελείωσε, αλλά και δρομολογούν τα καλοκαιρινά τους σχέδια μην κρύβοντας την ανακούφισή τους. «Νομίζω ότι θα περάσουμε λίγο βαρετά, λόγω έλλειψης χρημάτων δεν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές» δηλώνει η Στέλλα έχοντας επιλέξει την Μαρώνεια, το χωριό της, για τις καλοκαιρινές της διακοπές. «Η χρονιά πέρασε γρήγορα» λέει η Κωνσταντίνα προβλέποντας κι εκείνη ένα «βαρετό Καλοκαίρι που θα το μοιράσει σε Ροδόπη και Κατερίνη.»

Παίρνουν ανάσες από τα «μαθητικά βάρη». «Ήταν κουραστικά και βαρετά» παραδέχεται η Κωνσταντίνα σημειώνοντας «έμαθα και κάποια πράγματα». Θετικό απολογισμό κάνει η φίλη της η Στέλλα «το μάθημα είναι μάθημα, αλλά δεν έλειψαν τα αστεία και οι καλές στιγμές με τους συμμαθητές μας.»

Όσον αφορά στα σχέδια τους; Παιδοψυχολόγος, νηπιαγωγός, διακοσμήτρια, δικηγόρος κ.α. οι προτάσεις πέφτουν βροχή μαζί και τα όνειρα. «Ειδικά στις μέρες μας το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι σημαντικό. Τα παιδιά έχουν πολλά μέσα τους που κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει να τα εξωτερικεύσουν» δηλώνει η Στέλλα. Πιο αναποφάσιστη η Κωνσταντίνα «Δεν έχω καταλήξει τι θα σπουδάσω ή ψυχολογία ή διακόσμηση ή δικηγόρος » δηλώνει προσθέτοντας «μ’ αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και να στηρίζω τις θέσεις μου με επιχειρήματα. Πιστεύω ότι θα πετύχω τους στόχους μου» δηλώνει. Κι οι δύο στην αρχή του Καλοκαιριού σχεδιάζουν, αναπολούν, ονειρεύονται γευόμενες ήδη τις χαρές του διακοπών τους…
Φώτο:Η Κωνσταντίνα και η Στέλλα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος