Κάλαντα για να… ολοκληρωθεί το Φράγμα Ιασίου που εκκρεμεί εδώ και 20 χρόνια

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του Χρυσού Ροδόπης –Έβρου, απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Ροδόπης, για τις 17 Δεκέμβρη στο Φράγμα Ιασίου, προκειμένου να στείλουν από κοινού μήνυμα σε Αυτοδιοίκηση και Πολιτεία για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου κυρίως των δικτύων διανομής του Φράγματος, καθώς η λίμνη του φράγματος είναι γεμάτη…ενώ ο κάμπος ερημώνει από την ξηρασία…


Το έργο θα αρδεύσει 40.000 στρέμματα, δίνοντας ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή, αφ’ ενός καθώς οι αγρότες λόγω του ότι δεν υπάρχει νερό έχουν εγκαταλείψει τα χωράφια τους. Αφετέρου, μπορεί με προτάσεις η λίμνη του Φράγματος να αξιοποιηθεί και ως τουριστικό αξιοθέατο, αλλά και να αποκτήσει δράσεις, όπως σε πολλές περιπτώσεις σε σημεία της Ελλάδας.
“Ήταν το 2002-2003 όταν η τότε αρμόδια υπουργός, Βάσω Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ είχε υπογράψει το έργο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το 2005. Έχουμε φτάσει στα τέλη του 2022 και το έργο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Η λίμνη του φράγματος είναι γεμάτη με νερό, αλλά ο κάμπος των Σαππών ερημώνει από παραγωγή και ανθρώπους, οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό και ασχολούνται εκεί με τον πρωτογενή τομέα…Γιατί;”, αναρωτήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού, Ροδόπης Έβρου, Ανέστης Στρατιάδης. Επιπλέον πρόσθεσε πως “δεν γίνεται να κρατάμε τον τόπο χωρίς ανάπτυξη για να έχουν πατήματα οι Χρυσοθήρες και να υπόσχονται στον κόσμο ανάπτυξη και δουλειές, που όμως αφήνουν στο περιβάλλον δηλητήρια…”.
Στη δράση συμμετέχει και ο τραγουδοποιός Χρίστος Χατζόπουλος με μια σύνθεση, «Κάλαντα για το Περιβάλλον και την Βιώσιμη Ανάπτυξη», καθώς το μήνυμα θα είναι και κατά των εξορύξεων του Χρυσού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος