Κακοκαιρία Erminio: Χείμαρροι «φούσκωσαν» – Τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών και λάσπες «έπνιξαν» χωριά στην Κομοτηνή

Ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά, το ύψος της βροχής που έπεσε σε σημεία της ευρύτερης περιοχής της Κομοτηνής κατά τη διάρκεια της νύχτας που μας πέρασε.

Συγκεκριμένα, στον ορεινό οικισμό της Νυμφαίας μετρήθηκαν 111 χιλιοστά βροχής, και στον πεδινό οικισμό Κοσμίου, 100 χιλιοστά. Αριθμοί, που σημαίνουν περισσότερους από 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Έτσι, οι χείμαρροι «φούσκωσαν» και κατέβασαν φερτά υλικά και ποσότητες χωμάτων σε χωριά όπως η Γρατινή, οι Σιδηράδες και το Στυλάριο, ενώ το πιο σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται στην επαρχιακή οδό Κάλχαντος-Ροδίτη της Κομοτηνής, βορειανατολικώς της πόλης, όπου ο δρόμος, εξαιτίας της έντασης της ροής των υδάτων του τοπικού ρέματος, σε μια απόσταση 15-20 μέτρων, υπέστη καθίζηση και ρήγματα, με συνέπεια να αποκολληθούν κομμάτια της ασφαλτόστρωσης και καθιστώντας συνεπακόλουθα το σημείο μη προσπελάσιμο. Τεχνικά συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής έχουν σπεύσει επιτόπου αξιολογώντας την κατάσταση και αναζητώντας τεχνική λύση αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

Παράλληλα σημειώθηκαν ισχυρές ριπές ανέμων, που σε συνδυασμό με τη μετατροπή του εδάφους σε λασπώδες λόγω της βροχής, ανασήκωσαν και αποξήλωσαν στην περιοχή του Κοσμίου ημιυπόγειους κάδους ανακύκλωσης.

Τέλος, δεν έλειψαν συγκεντρώσεις υδάτων σε διάφορα σημεία, χωρίς όμως να δημιουργήσουν περεταίρω πλημμυρικά επεισόδια ή άλλου είδους σημαντικότερα προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος