Κ. Ζαγναφέρης: Ήρεμη κινητικότητα στην οικοδομή – Σε έλλειψη οι έμπειροι τεχνίτες

Μια ήρεμη κινητικότητα όμοια με αυτή του 2020 (μετά την πολυετή κάμψη) καταγράφτηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 στο χώρο της οικοδομής στην Ξάνθη. Μετά την πτώση στο ρυθμό ανέγερσης,λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, οι ασχολούμενοι στο χώρο φαίνεται να βρίσκουν ξανά το βηματισμό τους βοηθούμενοι και από τα προγράμματα Εξοικονομώ.

«Μετά την πολυετή κρίση το 2020 είχαμε μια ήρεμη καλή χρονιά στον κατασκευαστικό κλάδο, ωστόσο, μεσολάβησε η πανδημία και εν συνεχεία οι εξελίξεις στην Ουκρανία κι επιστρέψαμε στην ύφεση, τώρα, όμως, επανερχόμαστε στα επίπεδα του 2020», δήλωσε στο ertnews.gr ο Κώστας Ζαγναφέρης, Πολιτικός Μηχανικός.
Σταθερότητα στις ανεγέρσεις νέων οικοδομών, σταθερότητα και στις τιμές πώλησης: 1500 ευρώ το τ.μ., όπως και το μακρύ προηγούμενο διάστημα καθιστώντας την Ξάνθη, όπως υποστηρίζουν οι ασχολούμενοι με το αντικείμενο, μια οικονομική για την αγορά κατοικίας πόλη σε σχέση με τα 2000 ευρώ το τ.μ. στην Κομοτηνή και τα 2.500 ευρώ στην Καβάλα.
Πρόβλημα, ωστόσο, και στην Ξάνθη αποτελεί η έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού δυναμικού. «Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, όλων των ειδών, ικανοί τεχνίτες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης εγκατέλειψαν την περιοχή μας για να εργαστούν στο εξωτερικό», ανέφερε ο κος Ζαγναφέρης προβλέποντας ότι το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε μάλιστα ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των Ελλήνων τεχνιτών, καθώς γνώριζαν πολύ καλά το αντικείμενό τούς.
Μην παραλείποντας να επισημάνει την απροθυμία ενασχόλησης των νέων με αυτού του είδους τα επαγγέλματα. Αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές αγοράς των υλικών που χρησιμοποιούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος