Αν.Μ. Θ.-Κ. Τσακαλδήμη: Το μονοπάτι της Μεσορόπης, μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω κάνει

Για μια από τις ομορφότερες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς στην αν.Μ.Θ. μίλησε σήμερα η γνωστή Θρακιώτισσα ορειβάτισσα, η κα Κική Τσακαλδήμη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-6-2021),για την διαδρομή στο όρος Παγγαίο, που εκ των πραγμάτων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα και πλουσιότερα, από πλευράς πανίδας και χλωρίδας, βουνά της χώρας μας. “Με το “Δρομέα Θράκης” προσπαθούμε πάντα να δίνουμε μια ευκαιρία στους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να βρεθούν κοντά στη φύση, αλλά δεν έχουν τον τρόπο και την εμπειρία. Οπότε, πολύ οργανωμένα και με εμπειρία τους δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν μέρη της περιοχής μας. Τα οποία θα ήταν αλλιώς δύσκολα να το κάνουν”. είπε μιλώντας για μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που η ίδια έχει κάνει.

Αν.Μ. Θ.-Κ. Τσακαλδήμη: Το μονοπάτι της Μεσορόπης, μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω κάνει“Η πανδημία έκανε ένα ωραίο δώρο και σε μένα οφείλω να ομολογήσω” εξομολογήθηκε στον αέρα της ΕΡΤ εξηγώντας “Το γεγονός ότι μας κράτησε κοντά στο σπίτι και μου έδωσε την ευκαιρία να πάω σε μέρη που αλλιώς δεν θα πήγαινα, γιατί θα επέλεγα να πάω σε κάποιο βουνό μακρινό, οπότε πρόσφατα έκανα μια διαδρομή στο Παγγαίο, αυτή που θα ακολουθήσουμε την Κυριακή 20 Ιουνίου. Είναι το μονοπάτι της Μεσορόπης. Είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω κάνει γιατί έχω πάει σε πάρα πολλά βουνά και το Παγγαίο είναι ένα πλούσιο και σε βλάστηση και σε νερό βουνό. Είναι ωραίο να μπορείς να πεζοπορείς σε μονοπάτια όπου μόνιμα ακούς καταρράκτες, βλέπεις λίμνες , ακούς το νερό να τρέχει, τα πουλιά να κελαηδάνε. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία δεν είναι ένα ξερό βουνό”.

Αν.Μ. Θ.-Κ. Τσακαλδήμη: Το μονοπάτι της Μεσορόπης, μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω κάνειΌπως τόνισε η έμπειρη ορειβάτισσα: “Το Παγγαίο είναι απίστευτο, είναι πολύ –πολύ όμορφο. Από τα πιο ωραία βουνά που έχουμε και είμαστε τυχεροί που το έχουμε τόσο κοντά μας. Οπότε, αυτή την Κυριακή 20 Ιουνίου καλούμε τον κόσμο από όλη τη Θράκη να πεζοπορήσει μαζί μας. Να μπουν, να βρουν πληροφορίες για τη διαδρομή που είναι για αρχάριους, θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί είναι 11 χιλιόμετρα, τα πρώτα έξι ανηφορικά και τα υπόλοιπα πέντε κατηφορικά”. Όπως αποκάλυψε η κα Τσακαλδήμη οι απαιτήσεις των δρομέων που συμμετέχουν έχουν ανεβεί. “Από πέρσι ο κόσμος που ερχόταν σε όλες τις πεζοπορίες μας έλεγε: «Κική, θέλουμε και πιο δύσκολα να μας βάλεις».

Η πορεία θα οδηγήσει μέχρι τη σπηλιά της “Βοσκόβρυσης” στα 1150 μ. Η αρχηγός της αποστολής, η κα Κική Τσακαλδήμη προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν να μπουν στο site του “Δρομέα Θράκης” ή στο λογαριασμό του “Δρομέα” στο F/B στέλνοντας ένα μήνυμα για τη συμμετοχή τους. Άλλωστε, όπως είπε, τα παγωμένα νερά των μικρών λιμνών που σχηματίζουν οι καταρράκτες θα ανακουφίσουν κάθε είδους πόνο…
Συνέντευξη –κείμενο:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος