Κ . Σιμιτζής: Ταχύτατοι ρυθμοί εγκατάστασης δικτύων Φυσικού Αερίου στις πόλεις της ΑΜ-Θ

Οι εργασίες εγκατάστασης δικτύων του Φυσικού Αερίου στην Κομοτηνή και στις άλλες πρωτεύουσες των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συμπεριλαμβανομένης και της πόλεως της Νέας Ορεστιάδας, θα ξεκινήσουν και οι ρυθμοί υλοποίησης θα είναι τάχιστοι. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο ΑΝτιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κώστας Σιμιτζής.
Όπως τόνισε ο κ. Σιμιτζής στην Κομοτηνή οι εργασίες εγκατάστασης των δικτύων Φυσικού Αερίου έχουν ήδη ξεκινήσει στους κεντρικούς δρόμους και θα ξεκινήσουν και στις άλλες πρωτεύουσες των νομών της ΑΜ-Θ, συν της Νέας Ορεστιάδας, ο κ. Σιμιτζής τόνισε πως η χρηματοδότηση εγκατάστασης των δικτύων του Φυσικού Αερίου, γίνεται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα γίνεται μέχρι και το 2023, καθώς μετά θα επιδοτούνται οι ΑΠΕ.

«Οι εργασίες θα γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς στις πόλεις, για να προλάβουμε τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ. Ωστόσο, 14 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ζητούν αναθεώρηση αυτής της απόφασης της ΕΕ, προκειμένου να επεκταθεί χρονικά αυτή η χρηματοδότηση των δικτύων Φυσικού Αερίου. Πάντως το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί τα δίκτυα στις πόλεις της ΑΜ-Θ», υπογράμμισε ο κ. Σιμιτζής.

Σε ότι αφορά τα χωριά, θα γίνει μια επανεξέταση, τουλάχιστον σε αυτά που θα είναι κοντά σε εγκαταστάσεις σταθμών αποσυμπίεσης του Φυσικού Αερίου, που αυτούς τους σταθμούς θα τους κατασκευάσει η ΔΕΣΦΑ»,

Πάντως ο κ. Σιμιτζής κάλεσε τους πολίτες να υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου, όπου εκεί θα ζητούν να γίνουν εργασίες εγκατάστασης δικτύων Φυσικού αερίου και στους παράπλευρους δρόμους.

«Βλέποντας τις πολλές αιτήσεις η εταιρεία προσαρμόζει τις εργασίες της εκεί που υπάρχουν πολλά αιτήματα. Γνωρίζω δε, πως η εταιρεία θα ανοίξει ενημερωτικά γραφεία για τους πολίτες στις πόλεις της ΑΜ-Θ», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Σιμιτζής.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφέρει την προσπάθεια του αείμνηστου Περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, να χρηματοδοτήσει από το ΕΣΠΑ με 30 εκ. ευρώ για την επέκταση των δικτύων Φυσικού Αερίου σε όλες τις πρωτεύσουσες (συν της Ορεστιάδας) της ΑΜ-Θ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος