Κ. Σιμιτζής: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν ξεκινήσει οι εκταμιεύσεις της μη επιστρεπτέας

Μέχρι το Πάσχα θα έχει ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων προς τους επιχειρηματίες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, με πόρους του ΕΣΠΑ, που είχε αναγγείλει η Περιφέρεια από το περασμένο Φθινόπωρο.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κώστας Σιμιτζής, αναφερόμενος στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ενδιάμεσου φορέα ΔΕΣΜΟΣ-ΑΜ-Θ, όπου τα Επιμελητήρια δεν συμμετείχε και αποφάσισε να μην συμμετέχει από τούδε και στο εξής.
“Έχοντας λοιπόν τα 8 από τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ, λάβαμε την απόφαση, -κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα- να προκηρύξουμε διαγωνισμό με διαφανείς όρους και διαδικασίες, να προσλάβουμε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι με μια μικρή επιμόρφωση, θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις αιτήσεις, που έχουν υποβληθεί και οι οποίες έχουν φτάσει τον αριθμό 21.000. Το χρονοδιάγραμμα όλων αυτών είναι να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός, ο οποίος θα τρέξει και μέσα στην εβδομάδα και ο στόχος είναι το Πάσχα να έχουν εκταμιευθεί χρήματα προς τους επιχειρηματίες, οι οποίοι τα χρειάζονται λόγω των πολύ δύσκολων οικονομικών συγκυριών.
Τα Επιμελητήρια είχαν αντιτείνει αυτά τα άτομα, που χρειάζονται για την διεκπεραίωση της επεξεργασίας των αιτήσεων, θα μπορούσαν να είναι από το μητρώο Αξιολογητών από την Αθήνα, άτομα με εμπειρία που θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να φέρουν εις πέρας τις διαδικασίες, χωρίς να υπολείπονται τα υπόλοιπα προγράμματα, που τρέχει η εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ. Συγκεκριμένα τα Επιμελητήρια είχαν κάνει λόγο, πως η Περιφέρεια αρνείται για να κάνει προσλήψεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για ψηφοθηρικούς λόγους”.
Ο κ. Σιμιτζής ανέφερε, πως ζήτησε από τους προέδρους των Επιμελητηρίων να συναντηθεί μαζί τους, καθώς είναι αρμόδιος για αυτό το θέμα ο ίδιος, ωστόσο, τα Επιμελητήρια ζητούσαν επίμονα ραντεβού από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, ο οποίος όπως έχουν τονίσει σε συνεντεύξεις τους δεν τους δέχθηκε ποτέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος