Κ. Νικολαϊδης: Ζητούμενο η καλή φυσική κατάσταση και η ποιοτική διατροφή

Ολοένα και πιο συχνά καταλήγει να είναι ζητούμενο η καλή φυσική κατάσταση για τους κατοίκους της Ροδόπης. Το αρχικό «κύμα» της στροφής προς την άσκηση που συνόδευσε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού το διαδέχτηκε μια απροθυμία για την ενασχόληση με τον αθλητισμό, την εκγύμναση, την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης ή τη διατήρησή της.

Όπως δήλωσε στο ertnews.gr ο εργοφυσιολόγος –υπεύθυνος φυσικής κατάστασης – διδάκτωρ του ΔΠΘ, Κώστας Νικολαϊδης, δρομέας 42 χρόνια, τα χρόνια που προηγήθηκαν και η περίοδος που διανύουμε ήταν περίοδος ταλαιπωρίας και για τους κατοίκους της περιοχής: οικονομική κρίση, υγειονομική και τώρα ενεργειακή, με αποτέλεσμα πολλά πισωγυρίσματα σε ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, την καλή φυσική και ψυχική κατάσταση, την υγεία. «Ενώ αρχικά κάναμε ενεργά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, βλέποντας πολλούς να περπατούν, να τρέχουν, να αθλούνται, τώρα γυρίσαμε πίσω», δήλωσε και πρόσθεσε πώς έφτασε στις μέρες μας η εκτόνωση μέσω του αθλητισμού να θεωρείται πολυτέλεια. «Δεν είναι πολυτέλεια, είναι τρόπος ζωής», είπε, δηλώνοντας προβληματισμένος από την εικόνα των συμπολιτών του που για διαφόρους λόγους (οικονομικούς, κοινωνικούς, φόρτου εργασίας, υγειονομικούς) έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και δεν αθλούνται.

Τα «αποτυπώματα» των δυσκολιών της εποχής είναι εμφανή και στην επιλογή της τροφής υποστηρίζει ο κος Νικολαϊδης. Σύμφωνα με τον εργοφυσιολόγο η μείωση της ποιότητας των τροφών που επιλέγονται είναι σημάδι των καιρών. «Ολοένα και πιο συχνά», όπως λέει, «σήμερα επιλέγονται φθηνές, πλην όμως υποβαθμισμένες ποιοτικά τροφές», επισημαίνοντας και ο ίδιος την ανάγκη να συνεχίζει κάποιος να αθλείται ακόμη και στο σπίτι του, αν μπορεί, κάνοντας απλά πράγματα, που συμβάλλουν στην απόκτηση μιας καλής φυσικής κατάστασης, διαφυλάττοντας έτσι τον παράγοντα υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος