Κ. Μαϊνας: Καταγραφή όλων των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι για να βοηθηθούν σε συνθήκες καύσωνα

Ο καύσωνας “δεν αγαπά” τους ηλικιωμένους. Λόγω των προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν κάποιοι από αυτούς, το παρελθόν έδειξε ότι είναι και τα πρώτα “θύματά” του… Ιδιαίτερα πιο ευάλωτα όμως είναι τα μοναχικά άτομα.

Κ. Μαϊνας: Καταγραφή όλων των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι για να βοηθηθούν σε συνθήκες καύσωναΚαταγραφή όλων όσοι είναι ηλικιωμένοι και ζουν μόνοι τους πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαϊνας, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-6-2022). Όπως είπε άμεσα και μέσω του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πάνω τους για να μην κινδυνεύουν σε περιόδους δύσκολες, όπως είναι γι’ αυτούς οι συνθήκες καύσωνα.

«Οι δροσιζόμενες αίθουσες είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή» είπε σημειώνοντας, όμως, πως «Ιδέες στήριξης υπάρχουν», αλλά, όπως ανέφερε, « το θέμα είναι ότι δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν από τη μια μέρα στην άλλη».
Παράλληλα, προέτρεψε όταν υπάρχουν πιο μεγάλες ηλικίες στο σπίτι, τότε να επιδεικνύεται και μεγαλύτερη προσοχή. «Όταν έχουμε ηλικιωμένους στο σπίτι μας να τους μετακινήσουμε σε πιο δροσερούς χώρους. Σε παραθαλάσσια μέρη ή στο βουνό, καθώς το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον μπορεί να αποβεί επικίνδυνο γι αυτούς» είπε ο κος Μαϊνάς και εξήγησε «Όταν βρίσκονται σε πολυώροφα σπίτια να παραμένουν στα πιο κάτω διαμερίσματα και να αερίζεται ο χώρος κατά τη διάρκεια τη νύχτας».
Έκρουσε δε καμπανάκι για τη σωστή λήψη των φαρμάκων τους. «Μεγάλη προσοχή στη λήψη των φαρμάκων τους» είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «συστηματική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης».
Και στην περίπτωση εκείνη που παιδιά και εγγόνια φύγουν για διακοπές, τότε, όπως είπε, «δεν θα πρέπει να αφεθούν μόνοι τους, αλλά να εξασφαλίσουν άτομο για την φροντίδα τους».
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο κος Μαϊνάς παρατήρησε ότι: «Η οικογένεια σώζει. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει «δεμένη» την οικογένεια. Προσέχουν πάρα πολύ τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και παραδείγματα ανθρώπων ηλικιωμένων να αφήνονται μόνα είναι ελάχιστες εξαιρέσεις στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος