Κ. Κουρτίδης: Ακόμη και το πρώτο ελαφρύ σύμπτωμα βίας να μην το αποδέχονται οι γυναίκες

Στην έκδοση ψηφίσματος κατά της γυναικοκτονίας θα προχωρήσει η  Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. . Με αφορμή τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί και το 2021 στη χώρα μας θα καταδικάζει  τους φόνους που οφείλονται στο φύλο. «Φόνοι», που , όπως είπε, «οφείλονται  στην υπεροψία, στην ανωτερότητα, στον εγωισμό, στο πάθος και στην κάκια. Φόνοι τους οποίους θέλουμε να καταδικάσουμε».

Κ. Κουρτίδης: Ακόμη και το πρώτο ελαφρύ σύμπτωμα βίας να μην το αποδέχονται οι γυναίκες
Κώστας Κουρτίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της περιφέρειας αν.Μ.Θ.: Ακόμη και το πρώτο ελαφρύ σύμπτωμα βίας να μην το αποδέχονται οι γυναίκες, να το καταδικάζουν.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κος Κουρτίδης θα προτείνουν: « Όταν κάποιος λέει «όχι» να είναι «όχι», όταν κάποιος λέει «δεν θέλω» να είναι «δεν θέλω». Άρα, πρώτη μας προτεραιότητα και πρώτη μας ενέργεια είναι αυτή». Δεύτερη ενέργεια είναι,μετά από συνεννόηση με τους Συλλόγους Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας της Περιφέρειας, να υλοποιήσουν μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες: «Με απλές κινήσεις να μπορέσουν να ξεφύγουν, είναι δύσκολο, αλλά διδάσκεται και είναι καλό να το γνωρίζουν».

Επίσης, αποκάλυψε πως έχει έρθει σε επαφή με δωρητές και μεγάλες εταιρείες της Θράκης, που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ώστε γυναίκες  που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές να  μπορούν να πραγματοποιούν  ΠΑΠ ΤΕΣΤ. Είπε επίσης ότι στην Αστυνομία υπάρχουν καταρτισμένα στελέχη τα οποία μπορούν να καθοδηγήσουν τα θύματα βίας και ότι είναι σημαντικό ότι είναι αυτεπάγγελτο το αδίκημα κακοποίησης. «10.000 χρόνια ανισότητας έρχονται να καλυφθούν με μία ή δύο γενιές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθούν τόσο γρήγορα.Πιστεύω, όμως, ότι με την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας αν.Μ.Θ. ανέφερε ότι υπάρχουν δομές στη Θράκη για τη στήριξη των γυναικών, τις οποίες και θα ενισχύσουν και θα συνεργαστούν με αυτές. «Μαζί θα δουλέψουμε με προσοχή για να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε δε να σημειώσει  ότι: «Η κοινωνία μας εξελίσσεται και είναι σημαντικό ακόμη και το πρώτο ελαφρύ σύμπτωμα βίας να μην το αποδέχονται οι γυναίκες, να το καταδικάζουν» προσθέτοντας «Όλα ξεκινούν από μια λεκτική βία, συνεχίζουν σε μια σωματική βία και τελικά φθάνουμε σε μια μόνιμη απειλή» για να καταλήξει λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να αποδεχόμαστε « τον μόνιμο φόβο» αντιθέτως «θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος