Κ. Κουρτίδης: 37 επιχειρηματίες επί 17 χρόνια αγωνίζονται για το δικό τους Βιοτεχνικό Πάρκο

“Ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα σε μικρο-βιοτέχνες να ενώσουν δυνάμεις και να διεκδικήσουν έκταση κοινή για τις επιχειρήσεις τους σε σημείο που θα οριστεί για να συνεχίσουν να λειτουργούν τις -χαμηλής έντασης- εταιρείες τους. Να προχωρήσουν δηλαδή στη δημιουργία ενός άτυπου συνεταιρισμού. Αυτό συνέβη με 37 επιχειρηματίες της Ξάνθης που φαίνεται πως μετά από 17 χρόνια φτάνουν στο τέλος μιας τέτοιας προσπάθειας” δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κ.Κουρτίδης, που με την ιδιότητα του δικηγόρου εκπροσωπεί αυτούς τους επιχειρηματίες της Ξάνθης σε μία ακόμη “μάχη”…

Κ. Κουρτίδης: 37 επιχειρηματίες επί 17 χρόνια αγωνίζονται για το δικό τους Βιοτεχνικό Πάρκο
Ο κ. Κ. Κουρτίδης εκπροσωπεί τους 37 επιχειρηματίες

Ειδικότερα, όπως εξήγησε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές ιστορίες” οι εκτάσεις που έχουν οριστεί θα δοθούν μετά από πλειστηριασμό με ένα τίμημα 4000 ευρώ για τα οικόπεδα μπροστά στο δρόμο και 3000 γι αυτά που είναι πίσω στην περιοχή “ ΔΕΡΑΣ”, περιοχή κοντινή με το εργοστάσιο ζάχαρης. Όπως εξήγησε ο κος Κουρτίδης λόγω του κορονοϊού και των γνωστών οικονομικών δυσκολιών, που προέκυψαν οι επιχειρηματίες ζητούν μια μείωση της τάξης των 1000 ευρώ. “Πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους, με οικονομικά προβλήματα”, δήλωσε ο κος Κουρτίδης ζητώντας να δουν ξανά οι υπεύθυνοι το τίμημα.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής των συνδυασμών κ.κ. Δημαρχόπουλο, Μελισσόπουλο και Παπαχρόνη. Ο συνδυασμός της Δημοτικής Αρχής απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία, ότι η διαδικασία για την λήψη της απόφασης θα καθυστερήσει την υλοποίηση της υπόθεσης, που ήδη έχει κρατήσει 17 ολόκληρα χρόνια. “Η γνωστή γραφειοκρατική διαδικασία κρατά μακριά την επίτευξη του στόχου 17 χρόνια τώρα”, σημείωσε ο κος Κουρτίδης προσθέτοντας πως “ατμομηχανή” του εγχειρήματος είναι ο Ιωάννης Σιούτας γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής της Ξάνθης.
“Δεν θεωρούμε ότι ο Δήμος μας θα είχε μεγάλο πρόβλημα, εάν εισέπραττε από εμάς κάποιο μικρότερο ποσό αντί των 350.000 ευρώ, μειώνοντας την τιμή πώλησης κατά 1 ευρώ ανά τμ. Άλλωστε οι τιμές ακινήτων στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα έχουν πέσει κάθετα”, δήλωσε ο κος Κουρτίδης σημειώνοντας, ότι κερδισμένοι από τη συνεργασία θα βγουν και οι δύο πλευρές, επιχειρηματίες και Δήμος.

Φώτο: Κ. Κουρτίδης ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος