Κ. Κωνσταντινίδου: Παρέμβαση από την Κυβέρνηση για τις εισπρακτικές εταιρίες

Παρέμβαση από την Κυβέρνηση για τις εισπρακτικές εταιρίες, ζητεί η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης, Κυριακή Κωνσταντινίδου.

Το θέμα  των εισπρακτικών εταιριών έθεσε η κ. Κωνσταντινίδου στην  συνάντηση που είχε με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ στις 21 Απριλίου στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ, Αντώνης Γραβάνης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Ανέστης Βαφειάδης. Συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα των ανθρώπων της αγοράς για διαγραφή χρεών, ρύθμιση οφειλών και γενναία οικονομική στήριξη για την επανεκκίνηση του εμπορίου, η οποία όπως υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες, “η αγορα είναι διασωληνωμένη και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, για να να παραμείνει ζωντανή“.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα των Τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών ζήτησε η κ. Κωνσταντινίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, “Εν μέσω πανδημίας και κλειστής αγοράς, οι τράπεζες απτόητες συνεχίζουν να τηλεφωνούν, να πιέζουν και να εκβιάζουν τους δανειολήπτες για ρυθμίσεις και προκαταβολές φόρων που υπερβαίνουν την οικονομική τους δυνατότητα, απλά και μόνο για να ξεκινήσουν την συζήτηση για ρύθμιση.
Δεν γίνεται από την μία πλευρά η κυβέρνηση να δίνει επιχορηγήσεις για να σταθούμε ζωντανοί και από την άλλη οι Τράπεζες να μας πιέζουν για να μας τα πάρουν για χρέη και οφειλές. Πρέπει να περιορισθεί αυτή η γενική ασυδοσία των τραπεζών και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η κυβέρνηση», τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Βαφειάδη για επι πλέον στήριξη στο κομμάτι του τουρισμού, καθώς η Θράκη δεν έχει τους τουρίστες άλλων περιοχών που χαρακτηρίζονται ως τουριστικοί προορισμοί. «Το χειμώνα τον χάσαμε και το καλοκαίρι θα έχουμε τους λιγότερους τουρίστες, οπότε δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζημιά που υπέστημεν. Χρειάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης για τον Τουρισμό στην Θράκη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Βαφειάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος