Κ. Κατσιμίγας:” Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τη Θράκη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό”

Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, ζητεί με επιστολή της η παράταξη Ανεξάρτητη Ανανεωτική πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα, με αφορμή την εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση επέκταση του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης-ΚΥΤ- στον οικισμό Φυλάκιο του Βορείου Έβρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστα Κατσιμίγα, η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, είχαν δεσμευθεί πως δεν θα δημιουργηθούν Δομές Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

«Οι λόγοι για τους οποίους έχει εξαιρεθεί η Θράκη από τις δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, είναι εθνικοί και δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε δημοσίως… Είναι γνωστοί. Η κυβέρνηση προφανώς από άγνοια(;) παραβλέπει αυτή την δέσμευση –και της προηγούμενης κυβέρνησης-και προχωρεί στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, ώστε αυτό να αποκτήσει δυναμικότητα φιλοξενίας 1.500 ατόμων και δυνατότητα εξυπηρέτησης συνολικά 3.000 ατόμων… Αυτό αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία του Βορείου Έβρου αλλά και γενικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η κυβέρνηση έλαβε τα μηνύματα, ζητάμε να συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, το ανώτατο πολιτικό όργανο της περιοχής, -το οποίο η κυβέρνηση υποβάθμισε με την μεταβίβαση του ελέγχου των θεμάτων στην Οικονομική Επιτροπή-, προκειμένου να ασκήσουμε την πίεση που πρέπει για να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, ειδικά για σοβαρά εθνικά θέματα για την Θράκη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κατσιμίγας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ