Κ.Κατσιμίγας: Να περιέλθουν οι εκτάσεις της ΕΤΑΔ στους δήμους για την καλύτερη αξιοποίησή τους

Προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του σημαντικότερου τουριστικού θέρετρου, του Φαναρίου της Ροδόπης, αλλά και άλλων κτισμάτων, που ανήκουν σήμερα στην ΕΤΑΔ κατέθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ροδόπης, ο κος Κώστας Κατσιμίγας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για λογαριασμό της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε η μεταγραφή πολλών δημοσίων ακινήτων, δομημένων και μη, στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δεν συνοδεύτηκε από την άνθηση τους, αντιθέτως «οδήγησε» στο μαρασμό και στην απαξίωση τους σε κάποιες περιπτώσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του ξενοδοχείου «Ξενία», αλλά και ακινήτων -περιοχών, όπως στο Φανάρι Ροδόπης.

Αρχικά ο κος Κατσιμίγας περιέγραψε το ιστορικό της μεταφοράς σημειώνοντας πως η επιλογή της ΕΤΑΔ και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν μη αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα παραδείγματα της Ροδόπης ( Ξενοδοχείο Ξενία και Φανάρι).

Παράλληλα, έσπευσε να καταθέσει για μια ακόμη φορά τις προτάσεις του ζητώντας από τους υπευθύνους έστω και τώρα να αλλάξουν τακτική στο θέμα αυτό. «Να περιέλθουν οι εκτάσεις αυτές στους δήμους έστω ως χρήση, προκειμένου οι δήμοι να τις εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος του τουρισμού. Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα εξυπηρετούν τον τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι στο παράδειγμα του Φαναρίου όχι μόνο δεν εξυπηρετείται ο τουρισμός, αλλά βάλλεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος