Κ. Χουβαρδάς: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμος

«Ο μηχανισμός Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και αυτή την κακοκαιρία» δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας αν.Μ.Θ. Κώστας Χουβαρδάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην Ειρήνη Τσακίρη τόνισε, ότι ήδη από τη στιγμή που έχει εκδοθεί το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες για να βρίσκονται σε ετοιμότητα «Από ό,τι βλέπουμε πιθανόν και από αύριο (ενν: σήμερα Παρασκευή) να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, η ενημέρωση της ΕΜΥ έκανε λόγο για Δευτέρα. Αλλά νομίζω ότι με βάση τις επικαιροποιήσεις των μοντέλων από αύριο στα ορεινά και ημιορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις» είπε ο κος Χουβαρδάς εστιάζοντας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία , όπου όπως είπε, «θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα» με το νησί της Σαμοθράκης να έχει «τις χαμηλότερες επιπτώσεις».
Ο κος Χουβαρδάς εφιστά την προσοχή στους οδηγούς καθώς όπως είπε, εκτός από το χιόνι τις επόμενες μέρες θα υπάρχει και ο παγετός, «άρα», όπως σημείωσε, « ιδιαίτερη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες αιχμής του φαινομένου».
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας «Ο εξοπλισμός είναι αρκετός, αλλά πάντα υπάρχουν επιφυλάξεις για το πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα, αν θα χρειαστεί να υπάρξει προτεραιό- ποίηση όσον αφορά στον εξοπλισμό».
Τέλος, σημείωσε ότι: «Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν έναν προγραμματισμό, σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να ανατραπεί αν προκύψουν επιπλέον ανάγκες αξιοποιώντας και τη συνεργασία με τους εργολάβους» εξηγώντας πως αυτός ο μηχανισμός αξιοποιείται πάντα σε έκτακτες ανάγκες.

Η φωτογραφία του Κ.Χουβαρδά είναι του Γ. Δάφνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος