ertnews.gr

Κ. Χαριτόπουπουλος: Ο ΕΟΔΥ πήρε πολύ έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε

02/07 10:33

«Ας δώσουμε έναν αισιόδοξο τόνο λέγοντας ότι ήταν έγκαιρη η λήψη των μέτρων που ελήφθησαν ώστε να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού και στη συνέχεια να βρεθούμε και πάλι στις φυσιολογικές συνθήκες που ήμασταν πριν.» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, εμφανώς χαρούμενος για την εξέλιξη της προσπάθειας αντιμετώπισης του Covid 19 σε τοπικό επίπεδο.

Κ. Χαριτόπουπουλος: Ο ΕΟΔΥ πήρε πολύ έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΕΟΔΥ πήρε πολύ έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε και έγιναν πολύ γρήγορα όλα αυτά τα μαζικά τεστ.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και πρόσθεσε: «Όχι, δεν γλιτώσαμε τον κίνδυνο απλώς σημαίνει ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο.» Δεν παρέλειψε βέβαια, ούτε και αυτή τη φορά να τονίσει ότι: «Πρέπει να κρατούμε τις αποστάσεις και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, είναι πολύ βασικό. Οποιοσδήποτε έχει τα συμπτώματα να απευθύνεται στο Νοσοκομείο για να γίνεται το τεστ.»

Αναφερόμενος στα ύποπτα συμπτώματα- ένα προς ένα- προέτρεψε όλους και όλες, όταν έχουν: πυρετό,βήχα, ανοσμία, απώλεια γεύσης, καταβολή , δυσκολία στην αναπνοή , πονοκέφαλο, μυαλγίες και γαστρεντερικά συμπτώματα, τάση για εμετό και διάρροια να απευθύνονται πολύ γρήγορα στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα για μια ακόμη φορά επεσήμανε  πως το “Σισμανόγλειο”: «Θα πρέπει να εξοπλιστεί με ένα μηχάνημα κατάλληλο που να ανιχνεύει τον κορονοϊό.» σημειώνοντας με νόημα πως: « Αυτό πρέπει να γίνει όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Δεν έχει σημασία η τιμή. Δεν είναι τόσο ακριβό, ώστε να είναι απόλυτα απαγορευτικό. Πιο μεγάλη σημασία έχει η χρησιμότητα που υπάρχει στο Νομό μας από αυτό το μηχάνημα.»
Φώτο:Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, πρόεδρος ΙΣ Ροδόπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version