Κ. Χαριτόπουλος-πρόεδρος ΙΣ Ροδόπης: Να σπεύσουν όλοι και όλες να εμβολιαστούν

Έκκληση να προσέλθουν οι πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού απεύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-7-2021). «Ο κορονοϊός φαίνεται να ανακάμπτει και στη Ροδόπη μετά από ένα πολύ μακρύ χρονικό διάστημα στο οποίο είχαμε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο» δήλωσε ο κος Χαριτόπουλος προσθέτοντας πως «όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης θα πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι άνω των 50 ετών. «Οπωσδήποτε γιατί έχουν άμεση ανάγκη προστασίας γιατί το νέο στέλεχος αυτής της περίφημης μετάλλαξης Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό από ότι τα προηγούμενα στελέχη με αποτέλεσμα να «κολλάς» τον ιό πολύ πιο εύκολα» είπε χαρακτηριστικά. Ο κος Χαριτόπουλος προέτρεψε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να συζητήσουν, όσοι έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο, αυτές τις επιφυλάξεις με τον προσωπικό τους φίλο και γιατρό, ο οποίος θα μπορέσει να λύσει τις οποιεσδήποτε απορίες τους και να άρει τις επιφυλάξεις.

Όπως είπε ο κος Χαριτόπουλος μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει 3,8 δις εμβολιασμοί. «Δεν υπάρχει», όπως είπε, «κανένα άλλο φάρμακο παγκοσμίως που να έχει δοκιμαστεί σε τέτοια τεράστια κλίμακα». Μάλιστα σε αυτό το σημείο σημείωσε ότι οι όποιες παρενέργειες είναι αμελητέες και είναι πολύ σημαντικό ότι αυτές οι παρενέργειες είναι πολύ γνωστές και αντιμετωπίσιμες. «Ακόμη και οι θρομβώσεις, που προκαλεί σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό το εμβόλιο της Astra Zeneca είναι γνωστό το πώς θα αντιμετωπιστούν και έτσι πια οι θρομβώσεις αυτές δεν καταλήγουν σε θάνατο» είπε ο κος Χαριτόπουλος προσθέτοντας «Άρα λοιπόν δε υπάρχει κανένας φόβος για τους συμπολίτες μας ειδικά γι’ αυτούς που είναι άνω των 50 ετών να μην σπεύσουν να εμβολιαστούν». Μάλιστα τόνισε ότι «το 4ο κύμα της Πανδημίας θα είναι εδώ τον επόμενο μήνα. Και από την εμπειρία που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας μας νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι πολίτες».

Ερωτηθείς για την εμβολιαστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι εμβολιαστικές γραμμές είναι αρκετές στη Ροδόπη, αυτό που λείπει, όπως είπε, είναι ένα εμβολιαστικό κέντρο στον ορεινό όγκο για να μη χρειάζεται οι ηλικιωμένοι να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστούν. «Με τον εμβολιασμό κατ’ οίκον ελπίζω να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι με αδυναμία μετακίνησης» πρόσθεσε και για μια ακόμη φορά σημείωσε. «Κατανοητό το οποιοδήποτε άγχος, αλλά σήμερα έχουν καταλαγιάσει οι φωνές για τις παρενέργειες ας σπεύσουν να εμβολιαστούν, ας κρατήσουμε την Ροδόπη χωρίς νοσηλευόμενα περιστατικά. Ας αποφύγουμε τη σοβαρή νόσο από τον ιό».

Τέλος, σημείωσε, ερωτηθείς για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό: «Ζούμε μια περίοδο απόλυτης χαλάρωσης, είναι αναπόφευκτο καθώς περάσαμε ένα πολύ μακρύ διάστημα πολύς μεγάλης έντασης για την εφαρμογή των μέτρων. Τώρα έχουν ανοίξει τα πάντα. Ο κόσμος θέλει να βγει, να διασκεδάσει, να πάει διακοπές. Είναι καλοκαίρι, η χρήση της μάσκας όταν κινείσαι έξω είναι δύσκολη, νομίζω ότι τα μέτρα είναι πολύ χαλαρά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό» καταλήγοντας με την επισήμανση « Στους κλειστούς χώρους πρέπει να φοράμε μάσκα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάμε να εμβολιαστούμε για να μην έχουμε έξαρση των κρουσμάτων».

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος