Κ. Χαριτόπουλος: Η Ροδόπη δεν μένει ανεπηρέαστη από την μετάλλαξη «Ο»

« Και η Ροδόπη δεν μένει ανεπηρέαστη από την Πανδημία της μετάλλαξης «Ό»» στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης,ο κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος βλέποντας τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Όπως σημειώνει αυτό το πανδημικό κύμα είναι πολύ σφοδρό όσον αφορά στην μολυσματικότητα του. «Η μετάλλαξη «Ο» μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, δέκα ή και είκοσι φορές ακόμη πιο εύκολα από άτομο σε άτομο» δήλωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-1-2021) και σημείωσε ότι: «Προσβάλει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα όλα τα άτομα και αυτό έχει σαν συνέπεια έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων».

Αναλυτικότερα, όπως είπε και η ΠΕ Ροδόπης είναι με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ανάλογο άλλων περιοχών της χώρας. Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Κομοτηνής σημείωσε πως έχει πεπερασμένες δυνατότητες. «Δυστυχώς ήταν ένα Νοσοκομείο που και πριν την πανδημία είχε αρκετά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά. Όλος αυτός ο μεγάλος φόρτος δουλειάς δημιουργεί ακόμη περισσότερα. Γι’  αυτό, όπως σημείωσε ο κος Χαριτόπουλος, «πρέπει και εμείς να θωρακιστούμε, ώστε να μην χρειαστεί να πάμε στο Νοσοκομείο. Ήδη οι υγειονομικοί που δουλεύουν κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».
Μάλιστα σημείωσε ότι από την μετάλλαξη «Ο» έχουν κολλήσει αρκετοί υγειονομικοί, όπως στην περίπτωση του Ευαγγελισμού, κι αυτό δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία ενός Νοσοκομείου. «Φαντάζομαι ότι και εδώ κάποιοι υγειονομικοί θα νοσούν και δημιουργεί κι αυτό προβλήματα στη λειτουργία ενός Νοσοκομείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει, ότι το ευχάριστο είναι, ότι αυτή τη στιγμή ακόμη δεν πιέζεται το Σύστημα Υγείας σε τέτοιον βαθμό ώστε να έχει αυξημένες νοσηλείες και αυξημένες νοσηλείες σε ΜΕΘ. «Αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα –θα φανεί με σιγουριά τις επόμενες 15 ημέρες- ότι έχει ηπιότερα συμπτώματα η μετάλλαξη «Ο», ειδικά τους εμβολιασμένους τους προσβάλει με ήπιο τρόπο» εξήγησε ο κος Χαριτόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος