Κομοτηνή: Λύση για το θέμα ύδρευσης θα υπάρξει και για τον οικισμό της Μαρώνειας

Τη μάχη που δίνει σε θέματα καθημερινότητας για την λύση στα προβλήματα ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου
Μαρωνείας- Σαπών, καθώς σημειώθηκαν σπασίματα στο δίκτυο, αλλά και αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών, Απόστολος Ιωάννου.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις εργασίες που θα γίνουν για την σύνδεση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης με αυτό του εξωτερικού δικτύου των Σαπών και του οικισμού του Αρσακείου, οπότε θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών αυτών, καθώς τέλος Απριλίου τοποθετείται ανάδοχος. Μάλιστα ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως λύση για το θέμα της ύδρευσης θα υπάρξει και για τον οικισμό της Μαρώνειας.

Για το θέμα του Φράγματος Ιασίου, υπογράμμισε πως ο βασικός στόχος του μεν είναι η άρδευση, αλλά στην σύμβαση αναγράφεται πως ένα τμήμα μπορεί να αφορά και ύδρευση. Αυτό που απομένει και καθυστερεί ακόμα την λειτουργία του φράγματος είναι ο σχεδιασμός των δικτύων διανομής, των οποίων θα πρέπει να προηγηθούν τα έργα αναδασμού στην εν λόγω περιοχή.

Επίσης, έμφαση έδωσε ο κ. Ιωάννου στις εργασίες καθαρισμού και δημιουργίας υποδομών στα παραλιακό μέτωπο της Μαρώνειας, που φτάνει τα 18 χλμ. Ανέφερε και την ανάγκη να αυξηθούν οι κλίνες και οι ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή, καθώς με την ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου, που θα συνδέει την Μαρώνεια με τη Μεσημβρία μέχρι το τέλος του 2024, αναμένεται να αυξηθεί το ρεύμα των τουριστών στην περιοχή.

Τέλος, στάθηκε και στον προγραμματισμό λειτουργίας Ενεργειακής Κοινότητας, που θα δίνει στο δήμο την αυτονομία σε θέματα ενέργειας, με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος