Ιω. Γλήνιας: Να συνεχισθεί η επιδότηση της γραμμής προς Σαμοθράκη και για το καλοκαίρι

Έκκληση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και στην κυβέρνηση να συνεχίσουν την επιδοτούμενη γραμμή για την Σαμοθράκη και για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, απευθύνουν οι φορείς της Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού στην Σαμοθράκη, Ιωάννης Γλήνιας, μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ανέφερε πως η Σαμοθράκη, ως πολύπαθο νησί και από την πλευρά των καιρικών φαινομένων το χειμώνα, αλλά και τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των προηγούμενων χρόνων, δικαιούται την παράταση της επιδότησης στην γραμμή και για το καλοκαίρι, ειδικά τώρα που ο κόσμος θέλει μετά από δύο χρόνια να αποφορτισθεί από τον εγκλεισμό και να ταξιδέψει.

Το σίγουρο είναι πως η έκκλησή τους δεν είναι αδιάφορη καθόλου στον αρμόδιο υπουργό και ίσως να έχουν να περιμένουν κάτι καλό. «Οι κρατήσεις είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και μάλιστα δεν αφορούν μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και άλλες χρονικές περιόδους μέσα στο καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Γλήνιας.

Συγκεκριμένα οι τιμές για φέτος από τα 9 ευρώ-της επιδότησης- που ήταν το ατομικό εισιτήριο πάει στα 17 και το αυτοκίνητο από 55 στα 65

Επι πλέον πρόσθεσε πως στα θετικά έχει καταγραφεί η σύνδεση της Σαμοθράκης με το Λαύριο και την Καβάλα, κάτι που πλέον δεν ισχύει, αλλά είναι σε ένα επίπεδο που μπορεί από τις τοπικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις να διεκδικηθεί.

Ο κ. Γλήνιας στάθηκε και στη σύνδεση της Λήμνου με την Σαμοθράκη που φέτος θα επιχειρηθεί φέρνοντας και τουρίστες και επισκέπτες, από Αθήνα, μια και η Λήμνος διαθέτει και αεροδρόμιο. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και ως μία ακόμη πρόταση για εξερεύνηση των τουριστών της Σαμοθράκης προς την … «αδελφή» της την Λήμνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος