Ημερίδα για τον αναπτυξιακό νόμο στην Κομοτηνή με την παρουσία του υφυπουργού Σ. Καλαφάτη

Το παρών του σε ημερίδα για τις προοπτικές ανάπτυξης του νέο Αναπτυξιακού Νόμου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών στον τομέα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην Κομοτηνή.

Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης μεν αλλά και της ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πλέον υπάρχουν, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος, το νέο ΕΣΠΑ που πρόσφατα εγκρίθηκε, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, με πόρους να αγγίζουν τα 80 δις ευρώ. Μέσα στον προγραμματισμό είναι να προταχθούν αναπτυξιακά οι περιοχές της ευθύνης μας, που είναι η Μακεδονία και η Θράκη και οι παραγωγικοί φορείς να αδράξουν τις ευκαιρίες και τα καλά χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καλαφάτης.

Ημερίδα για τον αναπτυξιακό νόμο στην Κομοτηνή με την παρουσία του υφυπουργού Σ. ΚαλαφάτηΑπό την πλευρά του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, υπογράμμισε πως με το νέο ΕΣΠΑ -του οποίου οι προσκλήσεις ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί- θα δημιουργηθούν έργα γέφυρες, για την συνέχεια των έργων, την ολοκλήρωσή τους, αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη απορρόφηση των πόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος