Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης – Εκδηλώσεις μόνο στην Κομοτηνή

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα εκδηλώσεις στην πόλη της Κομοτηνής. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη αν.Μ.Θ., του κ. Χρήστου Μέτιου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2021.

Την Δευτέρα 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ σύμφωνα με το πρόγραμμα: στις 08:00 θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης. Στις 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων. Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής Ευθυμία Καραπούλη.
Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Και στις 19:40 Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο της πόλης. Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Αθανάσιος Χριστοδουλάκης και η Ευγενία Εξακοΐδου. Σημειώνεται στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ότι οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 ΜΟΝΟ στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Κομοτηνή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος