Ηλεκτρονικές απάτες σε Ροδόπη και Ξάνθη – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος στις 14-9-2021, εξαπάτησε ημεδαπό στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο παθών, σχετικά με αγροτικό μηχάνημα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του παθόντα και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, αφαίρεσε το ποσό των 2.290 ευρώ.

Επίσης, στην Ξάνθη σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 8-9-2021, εξαπάτησαν ημεδαπή στη Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντόπισαν αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει η παθούσα, σχετικά με πώληση οχήματος και επικοινώνησαν με συγγενικό της πρόσωπο για λογαριασμό της. Κατά την επικοινωνία τους, οι δράστες χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά τραπεζικά δεδομένα της παθούσας και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαίρεσαν το ποσό των 280 ευρώ.

Σύλληψη 5 ημεδαπών για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων

Τέλος, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πέντε (5) ημεδαποί, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν στο εσωτερικό του πέντε (5) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον ο οδηγός – δράστης στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος