Ιλχάν Αχμέτ: “Θα ζητήσω συνεργεία του ΕΟΔΥ στη Ροδόπη να κάνουν ελέγχους”

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, κάλεσε όλους τους κατοίκους των οικισμών γύρω από το Αγίασμα, να σπεύσουν να κάνουν τον έλεγχο για τον κορονοϊό, με εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα.
Ο ίδιος πάντως θα επιδιώξει σήμερα επαφή με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και θα ζητήσει να έλθουν στη Ροδόπη, συνεργεία του ΕΟΔΥ για διενέργεια ελέγχων.

Σε ότι αφορά το θέμα της απόδοσης της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12% του ΟΑΕΔ, ο κ. Ιλχάν τόνισε πως ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον έναν και με τον άλλο τρόπο, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο να εξετάσει δηλαδή η κυβέρνηση τρόπους απόδοσης των 220 εκ ευρώ στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είτε μέσω συμψηφισμού, είτε με δόσεις. Υπενθυμίζεται πως για τις επιχειρήσεις της Θράκης είναι στο 12% ενώ της Ανατολικής Μακεδονίας στο 4%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου έχουν στείλει επιστολή στον κ.Σταϊκούρα και ζητούν “να εφαρμόσουν αυτό που νόμιμα και πολιτικά είναι δίκαιο μια που η κυβέρνηση υποστήριζε πως την ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων”.

Επισημαίνεται πως οι παραγωγικοί φορείς είχαν διαμηνύσει πως αν η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί για το 12%, θα κινηθούν δικαστικά.

Ο κ. Ιλχάν δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και πως θα επανέλθει με νέα επερώτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Εξ άλλου ο κ. Ιλχάν κατέθεσε μια νέα κοινοβουλευτική ερώτηση για την επέκταση της ενίσχυσης των δανείων και για τους μικρούς Αγρότες πέρα από αυτούς που έχουν μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις.

https://drive.google.com/file/d/1FhgtrkutabcZBYJDvmQrpaM1pG7wirKh/view?usp=sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος