Ιλχάν Αχμέτ: Να διατηρήσουμε το παραδοσιακό προϊόν του καπνού

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση της καταβολής της ενίσχυσης των 90 ευρώ στα καπνά για τις απώλειες εισοδήματος έτους 2020. Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-5-2022) ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την στρεμματική ενίσχυση των πληγέντων καλλιεργητών.

Ιλχάν Αχμέτ: Να διατηρήσουμε το παραδοσιακό προϊόν του καπνούΜε τη συμπλήρωση τριάντα ημερών από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, σε περίπου 15 ημέρες από τώρα, θα προχωρήσει η καταβολή υποστήριξε ο Βουλευτής. Όπως είπε ήταν αίτημα που το διεκδίκησε ο ίδιος «πιεστικά και επίμονα», καθώς οι καπνοπαραγωγοί “χρειάζονταν αυτό το ποσό προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στις καλλιέργειες τους έχοντας υποστεί τεράστιες ζημιές”.

Ο καπνός τύπου μπασμά είναι ένα παραδοσιακό προϊόν και έχει, όπως είπε, πολιτιστικά χαρακτηριστικά για την περιοχή. «Πιστεύω ότι πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το ιστορικό παραδοσιακό προϊόν και να ενισχύσουμε τους καπνοπαραγωγούς και να βρούμε κι άλλες λύσεις πέρα από αυτή τη λύση των πρόσκαιρων αποζημιώσεων, αλλά και μια σταθερή ενίσχυση καπνοπαραγωγών και των μικροκαλλιεργητών όχι μόνο στα καπνά, αλλά και στα άλλα προϊόντα κάτι για το οποίο είχα επεξεργαστεί σχετική πρόταση» ανέφερε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι θα δοθεί ειδική στρεμματική ενίσχυση σε μικρούς καλλιεργητές- αγρότες. Σε αυτό το σημείο υποστήριξε ότι «ενσωματώθηκε ήδη και στο πόρισμα της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης η πρόταση αυτή» και πρόσθεσε «το πέτυχα, είναι στο πόρισμα, έχει ψηφιστεί, με αποτέλεσμα να εκτελεστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη νέα ΚΑΠ και να αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2023 και μετά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος