Ιλχάν Αχμέτ: Η Θράκη νησίδα σταθερότητας σε ένα κόσμο ταραγμένο

«Διεκδικητικός, χρήσιμος και αποτελεσματικός είναι το τρίπτυχο που διέπει τις παρεμβάσεις μου», είπε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΚινΑλ, Ιλχάν Αχμέτ, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής παρουσίασης των πολιτικών θέσεων του και του έργου που πραγματοποίησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Τόνισε τη μεγάλη αξία του κράτους πρόνοιας και των δημοσίων δομών υγείας, κάτι που αναδείχθηκε, όπως είπε, την τελευταία διετία της Πανδημίας. «Δώσαμε τη μάχη και τα καταφέραμε», είπε ο βουλευτής αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας.

Ιλχάν Αχμέτ: Η Θράκη νησίδα σταθερότητας σε ένα κόσμο ταραγμένο
Ο κος Ιλχάν Αχμέτ με τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, Δάμωνα Δαμιανό

«Γνώμονας της πολιτικής μου παρουσίας στη Ροδόπη, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ο συνδυασμός της μάχης στα κέντρα λήψης αποφάσεων και της άσκησης δυναμικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης σε κάθε κυβέρνηση αλλά και η αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των στόχων», σημείωσε.
Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΚινΑλ βρέθηκε δίπλα στον πολίτη, στον καθημερινό άνθρωπο του Νομού, χωρίς θρησκευτικούς, φυλετικούς ή ιδεολογικούς διαχωρισμούς. «Σ’ αυτή την πορεία θα συνεχίσω και στο μέλλον ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο δυσαρεστεί όσους είχαν μάθει στη Ροδόπη η πολιτική να ασκείται στη βάση διαχωρισμών και στερεοτύπων», υποσχέθηκε ο βουλευτής.
Παράλληλα σημείωσε: «Θα είμαι παρόν και στην νέα εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ ΚινΑλ εκτιμώντας ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδείξει το κίνημά μας και το νέο μας αρχηγό, τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων».
Αναφερόμενος στο έργο που υλοποίησε από το 2017 και μετά δήλωσε «περήφανος» στάθηκε στην αμέριστη συμβολή που είχε σε αυτό το έργο από την αείμνηστη πρόεδρο, την Φώφη Γεννηματά. «Δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλους και σημαντικούς αγώνες κατορθώνοντας να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ΚινΑλ πρώτο Πανελλαδικά με 22% στη Ροδόπη», είπε ο Ιλχάν Αχμέτ και πρόσθεσε πως ο ίδιος διατηρεί μάλιστα την πρωτιά σε σταυρούς μεταξύ και των 21 συναδέλφων του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος.

«Σε όσους προσπαθούν να προσδώσουν συνωμοτικές και μεταφυσικές διαστάσεις στην πολιτική δυναμική του Ιλχάν Αχμέτ σε όλες τις πολιτικές αναμετρήσεις που πήρα μέρος από το 2004 και μετά, λέω ότι μυστικά σε αυτού του είδους την πολιτική δεν υπάρχουν, το μόνο ζητούμενο είναι να είσαι κοντά στο λαό και να μην τον εγκαταλείπεις στα δύσκολα για τη διασφάλιση προσωπικού οφέλους. Λοιπόν από την πλευρά μου δεν εγκατέλειψα ποτέ τους συμπολίτες μου και βρέθηκα δίπλα τους σε όλες τις δύσκολες συνθήκες στα καλά και στα άσχημα δίνοντας πάντοτε τη μάχη της Ροδόπης για την προάσπιση των συμφερόντων της», ανέφερε και πρόσθεσε: «Για εκείνους που πιστεύουν ότι θα κουραστώ να δίνω τις μάχες ας ψάξουν αλλού για κουρασμένους. Για όσους εκτιμούν ότι θα συμβιβαστώ, ας ψάξουν αλλού για συμβιβασμένους. Για τους φίλους που θεωρούν ότι θα κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου ας περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνουν τα ψώνια τους».

Σε αναφορά του στο διαμορφωθέν διεθνές σκηνικό σημείωσε: «Βρισκόμαστε πολιτικά, οικονομικά, γεωπολιτικά ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την περίοδο των μνημονίων. Η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο νέο πλαίσιο των Διεθνών Σχέσεων. Από την πλευρά μας φιλοδοξούμε να είναι η Θράκη γέφυρα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς νησίδα σταθερότητας σε ένα κόσμο ταραγμένο και ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον. Διαχρονικά άλλωστε αυτή ήταν η προσδοκία και ο στόχος της μειονότητας μας να αποτελούμε γέφυρα ειρήνης και όχι εστία εντάσεων και αναταραχών στην περιοχή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την αντίθετη στις αρχές του διεθνούς δικαίου ρωσική εισβολή επικαιροποιεί με δραματικό τρόπο την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών και λέμε ότι είμαστε κατά κάθε σκέψης αναθεωρητισμού».
Μιλώντας για την περιοχή της Ροδόπης σημείωσε ότι η Θράκη κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στο χαμηλότερο ακαθάριστο προϊόν της Ελλάδας. «Πρωτιά στη φτώχεια, στην ανεργία, στους αναπτυξιακούς δείκτες, είναι μια θέση που δεν μας αξίζει», τόνισε και σημείωσε: «Μια περιοχή με γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της Θράκης, τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, τη σύνθεση του πληθυσμού της παραμένει ακόμη πίσω στους δείκτες της ευημερίας;», Όπως σημείωσε ο Ιλχάν Αχμέτ «Είναι μεγάλη πρόκληση για όλο τον προοδευτικό κόσμο να αντιστρέψουμε αυτή την απογοητευτική εικόνα» κατηγορώντας τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ως « συνυπεύθυνες» γι αυτό που συμβαίνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος