Ιλχάν Αχμέτ: Ειδικό φορολογικό καθεστώτος στην πώληση των καυσίμων στη Ροδόπη ανάλογο με αυτό της Τεργέστης της Ιταλίας

Το αίτημα του ειδικού φορολογικού καθεστώτος στην πώληση των καυσίμων ανάλογο με εκείνο που υπάρχει στην Τεργέστη της Ιταλίας επαναφέρει ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚινΑλ Ιλχάν Αχμέτ.

« Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεκτή αυτή την πρόταση επειδή ακριβώς η γειτνίαση με την Βουλγαρία οδηγεί σε μεγάλη εκροή συναλλάγματος και απώλειας φόρων για το ελληνικό κράτος» αναφέρει ο Ροδοπίτης πολιτικός.

Όπως τονίζει αυτό το ειδικό καθεστώς στην τιμή της βενζίνης θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους κατοίκους της Ροδόπης στο πρότυπο των απαλλαγών από τα διόδια. “Και αναλόγως”, όπως λέει, “να συμβεί για όποιες άλλες περιοχές της χώρας έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα, να απέχουν δηλαδή ελάχιστα χιλιόμετρα από συνοριακές διαβάσεις, όπου η βενζίνη πωλείται πολύ φθηνότερα, όπως συμβαίνει στο γειτονικό κράτος της Βουλγαρίας”.

Ο Βουλευτής της Ροδόπης υπενθύμισε ότι η πρότασή του έχει κατατεθεί στην Διακομματική και αποτελεί και πρόταση του ΠΑΣΟΚ. “Περιμένουμε να υλοποιηθεί” σημειώνει ο κος Ιλχάν Αχμέτ επισημαίνοντας με νόημα ότι: “Υπάρχουν ισχυρά κέντρα τα οποία αντιδρούν με την λογική του αθέμιτου ανταγωνισμού. Όμως καταρρίπτεται αυτό το επιχείρημα από την στιγμή που αφορά συγκεκριμένους μόνο νομούς που γειτνιάζουν με γειτονικά κράτη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος