Ιλχάν Αχμέτ: Δέσμευση του Υπ. Δικαιοσύνης να παραμείνει το Εφετείο Θράκης στη Ροδόπη

«Το Εφετείο της Θράκης πρέπει να παραμείνει στη Ροδόπη για διάφορους λόγους. Αυτή η «μάχη» για να διατηρηθεί το Εφετείο της Θράκης είναι διαχρονική» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-5-2022) ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ, ο κος Ιλχάν Αχμέτ.

Όπως είπε, το «θέμα» προέκυψε όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κος Πικραμένος ως πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας τότε, πρότεινε να φύγει το Εφετείο Θράκης και ιδίως τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Πρωτοδικείο, να συγχωνευτούν, ως απαίτηση της ΕΕ προκειμένου να δοθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των δικαστηρίων.

«Δεν είναι μόνο αίτημα των πολιτών της Ροδόπης αλλά όλης της Περιφέρειας». Έτσι, πήραμε τη δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται το Διοικητικό Εφετείο και το Διοικητικό Πρωτοδικείο να φύγουν από τη Ροδόπη, καθώς και από τους άλλους Νομούς, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ενώ και ως προς τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια δεν πρόκειται να γίνουν συγχωνεύσεις, αν δεν γίνει ένας εκτενέστερος διάλογος» είπε ο κος Ιλχάν Αχμέτ.

Σημειώνοντας ξανά ο βουλευτής της Ροδόπης ότι «η δέσμευσή του υπουργού κου Τσιάρα είναι σαφής, όπως και για τα άλλα δικαστήρια, πολιτικά και ποινικά, δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε αλλαγές σε ότι αφορά στο Εφετείο της Θράκης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος