Ιλχάν Αχμέτ: Δεν σταματά η διεκδίκηση για να αναπτύξουμε τη Θράκη

Την ικανοποίηση του για την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει ότι οι μεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις στη Θράκη θα λαμβάνουν επιχορήγηση, bonus 10% στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων εξέφρασε ο Βουλευτής του Κιναλ Ιλχάν Αχμέτ μιλώντας σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Παράλληλα, στάθηκε στην επέκταση της έννοιας της παραμεθόριας ζώνης από 15 χλμ σε 30 χλμ. Που προβλέπεται επίσης στο νέο αναπτυξιακό, ανέφερε πώς ήταν αποτέλεσμα δικής του πίεσης και συμβολής της κας Ντόρας Μπακογιάννη ως προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής. Χωρίς να παραλείψει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη έργου στην περιοχή. “Έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα το σχετικό Νομοσχέδιο και είδα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κριτήριο, κάτι το διαφορετικό για την ανάπτυξη της Θράκης, ενώ είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια με την Διακομματική Επιτροπή» δήλωσε ο Βουλευτής της Ροδόπης.

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος σημείωσε πως είναι «εξειδικευμένες και μια προς μια σημαντικές» προσθέτοντας πως χρειάστηκε και η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, ως προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης για να γίνουν αποδεκτές. Όπως είπε ο κος Ιλχάν Αχμέτ υπήρξε αποδοχή τριών προτάσεων: Οι μεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις στους τρεις νομούς της περιοχής θα μπορούν να λάβουν μέσω του αναπτυξιακού νόμου όχι μόνο ενίσχυση μέσω φορολογικής απαλλαγής, όπως ισχύει σε όλη την Επικράτεια, αλλά και επιχορήγησης. Επίσης, bonus 10% στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους τρεις νομούς προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Και στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης το μέγιστο ποσοστό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων λόγω της επέκτασης της έννοιας της παραμεθόριας ζώνης ορίζεται από τα 15 χλμ σε 30 χλμ. Έτσι, όπως είπε, ο έμπειρος πολιτικός, οι ενισχύσεις των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να φθάσουν ως το 50% του προϋπολογισμού τους, των μεσαίων επιχειρήσεων 60% και των μικρών επιχειρήσεων 70%.

«Δικαιούμαστε αυτό το ειδικό καθεστώς τώρα που η Βενζίνη είναι στα δύο ευρώ. Είναι επιτακτική η εφαρμογή του μοντέλου της Τεργέστης στην περιοχή, οι μόνιμοι κάτοικοι να πληρώνουν πιο φθηνά τα καύσιμα» εξήγησε υποσχόμενος ότι η διεκδίκηση θα είναι συνεχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος