Ιλχάν Αχμέτ: Δεν αρκεί το εμβολιαστικό κέντρο Φιλλύρας

Για το εμβολιαστικό κέντρο Φιλλύρας στο δήμο Αρριανών που ξεκίνησε να λειτουργεί, μίλησε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απατώντας στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης παρέθεσε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την καθυστέρηση των εμβολιασμών στο νομό Ροδόπης, με απόκλιση 15% στο σύνολο των εμβολιασμών από το ποσοστό της επικράτειας.

Παράλληλα, μίλησε για, “προφανές έλλειμμα ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς επί ένα χρόνο προς τους πολίτες της Μειονότητας στην Θράκη”, σημειώνοντας πως “το βάρος ανέλαβαν στους ώμους τους ένας βουλευτής και οι μειονοτικοί δήμαρχοι στη Ροδόπη”.

Ο Ιλχάν Αχμέτ, μίλησε για “απίστευτη απουσία της κυβέρνησης από το καθήκον για την ενημέρωση και προστασία της Μειονότητας από την πανδημία”, ενώ ταυτόχρονα η Μειονότητα έγινε “σάκος του μποξ” από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ως υπεύθυνη για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Θράκη”.

Την ίδια στιγμή έγινε αναφορά και για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων Φιλλύρας και Αρριανών, μετά την έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου Φιλλύρας. Εν κατακλείδι, ο βουλευτής Ροδόπης σημείωσε: “Δεν μας αρκεί το εμβολιαστικό κέντρο Φιλλύρας. Δεν καλύπτει τις ανάγκες του δήμου Αρριανών και των πιο ορεινών οικισμών του”. Ζήτησε επίσης επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων Φιλλύρας και Αρριανών σε καθημερινή και κανονική βάση.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ροδόπη διαθέτει 12 εμβολιαστικές γραμμές και ταυτόχρονα υπονόησε ότι η Οργάνη και η Άνω Βυρσίνη, η Χλόη και ο Κέχρος για παράδειγμα, είναι “όμορες περιοχές” με εύκολη και άμεση πρόσβαση όλου του πληθυσμού στις Σάπες και την Κομοτηνή, όπου λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα. Ενώ σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του ΕΣΥ και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας αναγνώρισε στενότητα πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, “που μας αναγκάζει να αναδιατάσσουμε με τέτοιο τρόπο τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να φέρουμε εις πέρας τόσο τη επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όσο και να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των υγειονομικών δομών”.

Τέλος, παραδέχθηκε την υστέρηση των εμβολιασμών στη Ροδόπη για την οποία όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ευθύνεται η Πολιτεία αλλά οι πολίτες που δεν πηγαίνουν να εμβολιαστούν. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι μέχρι τέλους Ιουνίου προγραμματίστηκαν στην Φιλλύρα 796 ραντεβού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος