Ιλ. Αχμέτ: Το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφεύγει να απαντήσει στα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

“Με το πρόσχημα ότι απαιτείται η παραπομπή σε συγκεκριμένους ΚΑΔ που αφορούν το λιανικό εμπόριο γιατί το πεδίο εφαρμογής είναι ιδιαίτερα ευρύ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφεύγει επί της ουσίας να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής” υποστηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ, Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή αναφορά που κατέθεσε.

“Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου και, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλες οι σχετικές προτάσεις” τονίζει μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης ΕΤΠΑ, Γιώργος Ζερβός. Όπως σημειώνει “Το Υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων στήριξε πρόσφατα τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου. Η δράση «e-λιανικό» που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, προκηρύχθηκε στις 12/2/2021 και προκάλεσε το ενδιαφέρον 11.500 διαφορετικών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν σύντομα και
οι επιχειρήσεις που θα εγκριθούν θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα νέο σύγχρονο κανάλι πώλησης των αγαθών τους. Παράλληλα, το Υπουργείο σκοπεύει, χρησιμοποιώντας τυχόν αδιάθετα κονδύλια, να προκηρύξει και επόμενο κύκλο στην δράση αυτή”.

Υπενθυμίζεται ότι με το έγγραφό του που έφερε στην Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ζητούσε ενόψει επανεκκίνησης του εμπορίου τα εξής μέτρα:
– Παροχή κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων για το πρώτο διάστημα επανεκκίνησης της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.
– Ποσό ενίσχυσης επτά τοις εκατό (7%) επί του κύκλου εργασιών του ΚΑΔ της επιχείρησης.
– Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους , για διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών.
– Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμoύ.
– Επαναφορά του μέτρου που αφόρα την έκπτωση 25% στις εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων των βεβαιωμένων (μη ληξιπρόθεσμων) Φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και υποχρεώσεων ΕΦΚΑ .

Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου:ΕΤΠΑ.pdf-1
Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής:Ε.Σ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2 (1)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος