Ιλ. Αχμέτ: Πληρώνονται εντός Μαΐου οι κερασοπαραγωγοί για τις ζημιές του 2021

Array

Την δέσμευση πως το Διοικητικό Εφετείο της Κομοτηνής θα παραμείνει εν ενεργεία στην έδρα της Περιφέρειας, όπως και τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, παρά το σοβαρό ενδεχόμενο κατάργησής τους. Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αχμέτ με τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον ίδιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κων/νος Τσιάρας, δεσμεύθηκε από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων, πως αυτό δεν θα γίνει. Σε ερώτηση προς τον κ. Αχμέτ αν η δέσμευση θα λάβει και πιο επίσημη μορφή, ο Βουλευτής απάντησε πως οι δεσμεύσεις από το Βήμα της Βουλής είναι ουσιαστικές, ωστόσο, ο ίδιος θα παρακολουθεί το θέμα.

Εξ άλλου ο κ. Αχμέτ αναφερόμενος στα θέματα του πρωτογενούς τομέα, στάθηκε στην άμεση -εντός τρέχοντος μηνός- καταβολή των αποζημιώσεων των κερασοπαραγωγών της Ροδόπης, για τις ζημιές πέρυσι σε προανθικό στάδιο. «Αξίζει να σημειωθεί πως οι κερασοπαραγωγοί της Ροδόπης είχαν εξαιρεθεί αρχικώς από τις αποζημιώσεις. Ωστόσο με τις δικές μας πιέσεις συμπεριλήφθηκαν και οι κερασοπαραγωγοί μας και εντάσσονται στο συνολικό κονδύλι που αποφασίστηκε για όλη την Ελλάδα και δη 20 εκ ευρώ. Θα αποζημιωθούν και οι Ελαιοπαραγωγοί και οι παραγωγοί ροδιού, αλλά λίγο αργότερα. Επίσης πετύχαμε να ενσωματώσουμε για τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που ήταν και πάγιο αίτημα των αγροτών, στον παγετό να καταβάλλεται άμεσα ως προκαταβολή το 60% της συνολικής αποζημίωσης, χωρίς να μεσολαβούν οι εκτιμήσεις. Η κυβέρνηση το δέχθηκε και από εδώ και πέρα αυτό θα ισχύει για τον ΕΛΓΑ σε ότι αφορά τον παγετό. Εννοείται πως αυτό καταγράφεται σταθετικά της κυβέρνησης που άκουσε τους παραγωγούς και την φωνή του που εμείς μεταφέραμε στο κοινονοβούλιο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αχμέτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος