Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του πρώτου drone της Ε.Α.Β. με τη συμμετοχή του Δ.Π.Θ.

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το πρόγραμμα σχεδιασμού και βιομηχανικής παραγωγής αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών και τη συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Μαρία Μιχαλοπούλου, μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» Με το κλείσιμο του 1ου τριμήνου, πραγματοποιήθηκε η 1η αξιολόγηση και όπως είπε διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος με την επωνυμία: “Αρχύτας” είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τα Πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας.
«Στις αρχές Σεπτεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία αυτή η προγραμματική σύμβαση την οποία είχαμε υπογράψει τα τρία πανεπιστήμια με το Υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να υπάρξει το παραδοτέο που ήταν στο Μνημόνιο Συνεργασίας, ο Αρχύτας, το μη επανδρωμένο όχημα», δήλωσε η κα Μιχαλοπούλου. Παράλληλα, σημείωσε: «Περάσαμε το πρώτο τρίμηνο και όλα ολοκληρώθηκαν, όπως είχαν προγραμματιστεί. Στην αρχή αυτού του έργου είχαμε όλοι δεσμευτεί ότι θα τρέξει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, θα υλοποιήσει ο καθείς από τους συμμετέχοντες το μερίδιο του στο έργο και θα μπορούμε έτσι να προχωρούμε με τους ίδιους ρυθμούς αυτό και έγινε, τουλάχιστον στο 1ο τρίμηνο».
Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είχε ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη χρηματοδότηση και την αποδέσμευση των χρημάτων, ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην υπόλοιπη φάση του έργου.
Η κατασκευή ενός drone για πολλαπλές χρήσεις ο τελικός στόχος, η χρηματοδότηση γίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών. «Είναι σε εξέλιξη, προχωρά πολύ καλά, αυτή η συνεργασία γι’ αυτό και υπάρχουν σκέψεις από τις ερευνητικές ομάδες να προχωρήσουν και σε άλλες εφαρμογές γιατί είναι ένας χώρος έρευνας και τεχνολογίας στον όποιο έχουν επενδύσει όλα τα Πανεπιστήμια. Αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο, είναι η πραγματικότητα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Και για το κομμάτι το οποίο καλύπτει την έρευνα», σημείωσε η αντιπρύτανης προσθέτοντας ότι καταγράφονται «μεγάλες αλλαγές σε αυτό το χώρο κι αντίστοιχα θα πρέπει να προσαρμοστούν και τα Πανεπιστήμια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος