Ιχνηλάτες Εικόνων: Μια ομάδα φωτογραφίας που ταξίδεψε στη Θράκη και σε όλη την Ελλάδα

Μια μεγάλη φωτογραφική ομάδα έχοντας την Αθήνα ως έδρα και πραγματοποιώντας εξορμήσεις σε όλη μα σε όλη την Ελλάδα, φιλοδοξεί να αναδείξει μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, την γνώση, την ιστορία, ίσως και να αποτυπώσει το ΦΩΣ της Ελλάδας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μιλάμε για τους ‘Ιχνηλάτες Εικόνων’, που αριθμούν πάνω από 700 μέλη και μάλιστα ενεργά. Όταν λέμε ενεργά, εννοούμε πως κάθε εβδομάδα, αποφασίζεται ένα θέμα που όλοι τα μέλη της ομάδας θα επεξεργασθούν και αποτυπώσουν με τους σύγχρονους φακούς των μηχανών τους. Το θέμα αποφασίζεται βάσει των προτάσεων των μελών, ενώ οι 4 διαχειριστές καταβάλλουν προσπάθεια για την ανάδειξη και την συμμετοχή όλων. Το θέμα της εβδομάδας που πέρασε ήταν οι Αντανακλάσεις και αυτή την εβδομάδα ο μαγικός αριθμός των …2…!
Μία από τους 4 διαχειριστές, η κ Άννα Παρασκευοπούλου, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η οποία μαζί με άλλα μέλη της ομάδας βρέθηκαν πρόσφατα στη Θράκη και συγκεκριμένα στον Έβρο και την Ξάνθη. Απαθανάτισαν εικόνες και τοπία της περιοχής, με τα χρώματα του φθινοπώρου, που έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά και όχι μόνο. Βρέθηκαν και στις καλύβες του Δέλτα του Έβρου, στα πουλιά της λίμνης Βιστωνίδας, αλλά και στην Αδριανούπολη!
Οι εκδρομές που αποφασίζονται, σύμφωνα με την κ. Παρασκευοπούλου, γίνονται σε συνεργασία με ξεναγούς, όπου σχεδιάζονται περιηγήσεις, καθώς δεν τους αρκεί ως ομάδα, μόνο μια φωτογραφία, αλλά και όλη η γνώση πίσω από το συγκεκριμένο τόπο που επισκέπτονται.
Έχει βγει το πρόγραμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, με επισκέψεις σε σημεία τοπόσημα της Ελλάδας, αλλά δεν αποκλείονται και ένθετες εκδρομές, ίσως σε μια από αυτές να είναι ξανά η Θράκη!
Η συνέντευξη της κ. Παρασκευοπούλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος