Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης: Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο όπως το εμβόλιο – Οι δοκιμές το καθιστούν ασφαλές

Ανήσυχος για την αύξηση των κρουσμάτων σε Ροδόπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ροδόπης, ο κος Κώστας Χαριτόπουλος και “διπλά ανήσυχος” για την μεγαλύτερη άνοδο των κρουσμάτων στους γειτονικούς Νομούς, σε Ξάνθη και Έβρο.

«Τα νούμερα είναι πάρα πολύ υψηλά και πολύ φοβόμαστε ότι θα έρθουν και στη δική μας περιοχή» ανέφερε και σημείωσε ότι όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν. «Οι εμβολιασμοί γίνονται δυστυχώς με χαμηλούς ρυθμούς και αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να αλλάξει» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-9-2021). Αναφερόμενος στην ΠΕ της Δράμας σημείωσε ότι έχει την θλιβερή πρωτιά να έχει τους περισσότερους θανάτους ανά κάτοικο λόγω Covid σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. «Σαφέστατα η Δράμα είναι ο Νομός που αποδεικνύει πόσο οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές».

Όπως είπε ο κος Χαριτόπουλος:«Πολύ σύντομα θα ανοίξει και πάλι η Κλινική Covid και στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Βλέπουμε ότι γεμίζει ασφυκτικά το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, οπότε η Κλινική Covid του Σισμανόγλειου θα λειτουργήσει και πάλι για τα περιστατικά της περιοχής. Το Σύστημα Υγείας πιέζεται πάλι, όχι όπως το Μάρτιο και τον Απρίλιο ακόμη, ευτυχώς και ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί όταν για να βρει κανείς κρεβάτι θεραπείας ήταν πάρα πολύ δύσκολο και φτάναμε στο σημείο να μεταφέρονται ασθενείς από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο για να βρουν κρεβάτι, αλλά το σύστημα αρχίζει πάλι να πιέζεται».

«Οι αναστολές εργασίας σε γιατρούς είναι ελάχιστες στην Περιφέρεια, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο Νοσηλευτικό και στο υπόλοιπο προσωπικό των Νοσοκομείων είναι οι περισσότερες και λειτουργούν όντως ένα σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, ελπίζω πολύ γρήγορα γιατί βγήκε μια προκήρυξη να αναπληρωθούν» είπε και σημείωσε ότι ο ίδιος ήταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών από την αρχή.

«Συνεχίζω να είμαι, η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Το να δουλεύεις σε μια δομή υγείας είναι προσόν το να είναι κανείς εμβολιασμένος, δεν μπορεί άτομα που δεν έχουν αυτό το προσόν ή αυτή την ιδιότητα να απασχολούνται εκεί. Ήδη πια το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δοκιμάστηκε ως φάρμακο σε 5,6 εκ. κατοίκους σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει άλλο φάρμακο που να έχει δοκιμαστεί σε τόσους πολλούς και αυτό το καθιστά ασφαλές.»

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει για μια ακόμη ότι η Ξάνθη εμφάνισε αυτό το πολύ αυξημένο ιικό φορτίο μετά τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης λόγω του συγχρωτισμού που δημιουργήθηκε,άρα, όπως είπε, “θα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να μένουν μακριά από συγχρωτισμούς και από τις πολλές συγκεντρώσεις πάρα πολλών ατόμων. Να τηρούνται τα μέτρα των αποστάσεων, ειδικά τώρα που αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, να απαιτούν από τους καταστηματάρχες να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες που έχουν δοθεί ώστε να μην δούμε κάποια αναζωπύρωση στο άμεσο μέλλον με την ελπίδα μέσα στο 22 να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας” καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: “Αν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη πολύ πιθανόν να μην μιλούσαμε για τίποτα από όλα αυτά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος